Notícies

Podeu veure més notícies de la Llagosta a:
www.08centvint.cat

Pàgina 1 de 10
 • 23 de juny de 2017 La Policia Local i Protecció Civil vetllaran perquè la revetlla de Sant Joan sigui segura

  Les elevades temperatures i la sequera fan que el risc d'incendi sigui molt alt. Això fa que aquest any calgui tenir encara més precaució de l'habitual a l'hora de fer servir pirotècnia i amb les fogueres de Sant Joan. La Policia Local de la Llagosta tornarà a establir un dispositiu especial per evitar que es facin fogueres fora de l'autoritzada al recinte firal. També vetllarà perquè la revetlla de Sant Joan transcorri amb tranquil·litat al nostre municipi.  L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta també se sumarà a la tasca de prevenció a la nostra localitat. 

 • 23 de juny de 2017 L'Ajuntament distribueix un especial informatiu sobre els dos primers anys de mandat

  Durant aquests dies s'està distribuint a la Llagosta un especial informatiu sobre els dos primers anys d'aquest mandat. En una nova acció per la transparència, l'equip de govern municipal ha editat un díptic de quatre pàgines amb les accions que ha portat a terme fins ara. La publicació consta de diversos apartats, amb fotografies i un text breu, dedicats a la millora de la via pública, dels serveis, dels equipaments i de la seguretat. També hi ha un article signat per l'alcalde, Óscar Sierra, amb el títol de Dos anys millorant la Llagosta. Sierra assegura que han estat dos anys intensos de treball per millorar el nostre poble i recuperar espais públics que havien quedat en l'oblit. L'alcalde afegeix que el govern municipal està cada dia al carrer i coneix molt bé quines són les necessitats de la nostra població. La darrera pàgina d'aquest especial informatiu està dedicada a un avanç dels projectes que es faran durant els dos propers anys. 

 • L'empresa Valentine. 15 de juny de 2017 Els alcaldes de la Llagosta i Montcada es reuneixen amb la Generalitat per parlar del cas Valentine

  L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, es va reunir ahir a Barcelona amb l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, per parlar sobre el cas Valentine. A la trobada, realitzada a petició de la Generalitat i de l'Ajuntament de Montcada, també van assistir el regidor d'Urbanisme, Raúl Valero, i altres representants del Consistori montcadenc i de la Generalitat. L'alcalde i el regidor d'Urbanisme van mostrar novament el malestar de la Llagosta amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Montcada davant del perjudici que va significar per a la nostra localitat el trasllat de Valentine a Can Milans. 

 • El saló de plens, durant la sessió extraordinària celebrada ahir. 13 de juny de 2017 El Ple aprova inicialment el pressupost municipal de 2017

  L'Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir inicialment el pressupost municipal de 2017 durant la celebració d'un ple extraordinari. El punt va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC, CDC i PP) i de C's, i en contra d'ICV-EUiA i d'ERC. El Consistori llagostenc tindrà aquest any un pressupost d'11.285.310 euros, un 10,15% més que el del 2016. Segons l'equip de govern municipal, és un pressupost ajustat i equilibrat, que ha de garantir les necessitats més bàsiques de les famílies amb menys recursos, els serveis que presta l'Ajuntament i la viabilitat econòmica del municipi durant els propers anys.

 • Una activitat de la Festa de l'Esport de l'any passat. 9 de juny de 2017 Aquest cap de setmana, se celebra la Festa de l'Esport a la Llagosta

  La Festa de l’Esport de la Llagosta se celebrarà aquest cap de setmana amb l'objectiu de promoure la pràctica esportiva entre tota la població. Els actes, que protagonitzaran diverses entitats locals, tindran lloc dissabte i diumenge.  Demà dissabte, el Joventut Handbol la Llagosta celebrarà un torneig 3x3 de minihandbol. Els partits es disputaran de les 10 a les 13 hores al Complex Esportiu Municipal El Turó. De les 10 a les 12 hores, es farà un circuit pels parcs biosaludables que hi ha la Llagosta, en concret a les places de la Sardana, d’Europa i d’Anne Frank. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Ajuntament i adreçada a persones a partir de 55 anys. El recorregut començarà des del Casal d’Avis.

 • 9 de juny de 2017 L'Aula d'estudi d'estiu obrirà del 10 al 14 de juny a Can Pelegrí

  El Servei d’Informació Juvenil (SIJ) obrirà del 10 i 14 de juny l’Aula d’estudi d’estiu. Els estudiants disposaran d’un espai amb un ambient tranquil i acollidor a la planta baixa de Can Pelegrí per preparar els exàmens. L’Aula d’estudi té connexió wifi gratuïta, aire condicionat, aigua mineral, cables i allargadors per a connexions de dispositius digitals. Fora de l’horari habitual de Can Pelegrí, l’accés serà pel carrer de la Verge de Montserrat. L’aula d’estudi estarà oberta de dilluns a dimecres de 15.30 a 1.30 h, dissabte de 10 a 14 h i de 18 a 22 h i diumenge, de 18 a 22 h.

 • Un dels nous senyals, al passeig del Pintor Sert. 6 de juny de 2017 L'Ajuntament instal·la nous senyals de trànsit a les entrades de les escoles

  L’Ajuntament de la Llagosta ha pintat uns nous senyals de trànsit horitzontals a les entrades dels centres educatius de la nostra localitat. D’aquesta manera, es vol alertar als conductors de la proximitat d’escoles perquè redueixin la velocitat i garantir així una millor seguretat viària. Els senyals han estat pintats a prop de les escoles Sagrada Família, les Planes, Joan Maragall, Gilpe i Balmes i de l’Escola Bressol Municipal Cucutras.

 • 5 de juny de 2017 Obert el termini per accedir als ajuts d'escolarització per al proper curs

  L’Ajuntament de la Llagosta ha obert la convocatòria per accedir als ajuts d’escolarització per al curs 2017-2018. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 23 de juny. Amb aquesta acció, el Consistori vol atorgar ajuts d’escolarització als alumnes empadronats a la Llagosta i matriculats als centres escolars del municipi, públics o concertats d’educació Infantil, Primària i Secundària, que es trobin en una situació familiar amb necessitats econòmiques.  Les bases de la convocatòria, amb els requisits econòmics per optar a l’ajut, es poden consultar a l’apartat tràmits d'aquest web i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.  L’import de l’ajut és de 90 euros per alumne. L’Ajuntament ingressarà aquesta quantitat a cada beneficiari al número de compte establert pel centre educatiu al qual assisteix l’infant. L’escola gestionarà el pagament de les despeses de material i de les activitats corresponents.

 • 1 de juny de 2017 Comença la distribució del 08centvint del mes de juny

  Aquest matí, ha començat la distribució del 08centvint del mes de juny. La publicació avança les inversions que farà aquest any l’Ajuntament de la Llagosta amb una partida de 329.000 euros per a la millora dels parcs infantils. També recull altres informacions, com que el Consistori contractarà nou persones en plans d’ocupació, la reducció del nombre de delictes a la Llagosta, una entrevista amb la nova presidenta de l’Agrupació de Jubilats, Teresa Ventura, o, en esports, que el primer equip del Club Deportivo la Concòrdia ha aconseguit la permanència a la Segona Nacional.

 • 31 de maig de 2017 Demà dijous, comença el període de matriculació a l'Escola Bressol Municipal Cucutras

  L'Escola Bressol Municipal Cucutras obrirà demà el període de matriculació per al proper curs 2017-2018, que estarà vigent fins al 16 de juny. La documentació s'haurà de presentar en aquest mateix centre educatiu dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9 a 10.30 hores i dimarts de16 a 17 h. Una vegada finalitzat el període de preinscripció, les aules de P0 i P1 estan plenes i sense llista d'espera, mentre que, per a P2, hi ha encara deu places lliures. No obstant això, en funció de la demanda final, es podria crear una aula mixta de P1 i P2 al setembre. Les persones interessades s'han adreçar a l'Escola Bressol Municipal Cucutras. 

 • 30 de maig de 2017 El Consistori contractarà nou persones en uns plans d'ocupació

  L’Ajuntament de la Llagosta ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 223.845,48 euros per contractar diverses persones durant aquest any i el 2018 mitjançant plans d’ocupació. L’ajut forma part del Programa complementari de foment de l’ocupació local 2017-2018, que impulsa la Diputació. En concret, aquest 2017, el Consistori contractarà nou persones per un període d’entre sis mesos i un any. Els contractes de l’any 2018 encara no estan decidits. Durant aquest exercici està previst cobrir quatre llocs a la Brigada Municipal d’Obres, amb contractes de sis mesos; dos d’agents cívics, durant un any; un d’auxiliar administratiu (sis mesos), un de treballador familiar (un any) i un altre del servei de neteja (sis mesos). Tots els contractes seran a jornada completa.

 • La Junta Local de Seguretat de la Llagosta. 29 de maig de 2017 Baixa un 8% el nombre de delictes a la Llagosta

  El nombre d'infraccions penals ha baixat a la Llagosta un 8% en el darrer any, segons l'informe que han donat a conèixer avui els Mossos d'Esquadra durant la celebració de la Junta Local de Seguretat de la nostra població. En concret, entre maig del 2016 i abril d'aquest any, es van comptabilitzar a la Llagosta 527 delictes, 46 menys que en el període anterior. Aquestes infraccions penals van suposar la detenció de 35 persones, un 20,7% més. La majoria d'aquests detinguts han estat homes de més de 36 anys i de nacionalitat espanyola.

 • Les tres obres finalistes. 26 de maig de 2017 Ja es coneixen els tres finalistes del Concurs de cartells de la Festa Major de la Llagosta 2017

  El jurat del Concurs de cartells de la Festa Major 2017 ha escollit aquest matí les tres obres finalistes. Les propostes estan signades amb els següent pseudònims: Fuego 17, Periwinkle i Retalls de Festa Major.  Les tres obres finalistes seran sotmeses a votació popular en un procés participatiu, que se celebrarà del 2 al 23 de juny. La ciutadania podrà votar al web del 08centvint o, presencialment, a l’OAC. La comunicació del resultat final i el lliurament de premis es realitzarà el 27 de juny a les 19 hores a la sala de plens de l’Ajuntament. S’estableix un primer premi de 500 euros per al cartell guanyador; un segon de 200 i un tercer, de 100.  En aquesta ocasió, s'han presentat deu cartells al certamen.

 • Minut de silenci davant de la porta de l'Ajuntament. 23 de maig de 2017 Aquest migdia, s'ha fet un minut de silenci per l'atemptat de Manchester

  Un grup de persones s'han concentrat aquest migdia davant de l'Ajuntament de la Llagosta per mostrar la seva condemna davant de l'atemptat que va tenir lloc ahir a la nit a Manchester i per manifestar el seu suport a les famílies de les víctimes. El minut de silenci ha estat convocat pel Consistori llagostenc i ha comptat amb la presència de diversos regidors, representants de formacions polítiques, empleats i empleades municipals, membres de la comunitat islàmica local i ciutadania a títol particular. 

 • L'alcalde convesa amb l'alumnat de la Balmes 23 de maig de 2017 L'alcalde participa en una tertúlia amb alumnes del Centre de Secundària Balmes

  L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha participat aquest matí en una tertúlia amb estudiants de quart d’ESO del Centre de Secundària Balmes. La trobada ha tingut lloc en una de les aules d’aquesta escola. Una bona part de la xerrada s’ha centrat en l’oci per a joves a la Llagosta. Els estudiants de la Balmes han demanat la creació d'espais per a adolescents. Un altres dels temes que ha centrat la conversa ha estat la Festa Major. Els joves han plantejat que els agradaria tenir més activitats adreçats a ells. L'alcalde els ha animat a participar en la Comissió de Festa Major per proposar aquelles activitats que més els interessin. L'estat del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert també ha estat una altra de les qüestions plantejades per l'alumnat del centre de secundària.

 • 18 de maig de 2017 Oberta la inscripció per participar el 4 de juny en un taller per millorar l'entorn de la riera de Caldes

  El projecte Viu la riera! celebrarà un taller de participació sobre la millora de la riera de Caldes i el seu entorn a Can Pelegrí el 4 de juny de 10 a 13.30 h. La trobada comptarà amb el grup de recerca de Regeneració de Territoris Intermedis (RIL), format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona i de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona.

 • Los asistentes de La Llagosta al acto de clausura de Granollers. 17 de maig de 2017 Un total de 53 llagostenses participan hoy en la clausura del Cicle de passejades de la gent gran

  Granollers acoge hoy la clausura del Cicle de passejades de la gent gran. En total, 53 vecinos y vecinas de La Llagosta participan en este acto, al que también han asistido el alcalde de La Llagosta, Óscar Sierra; la concejala de Gent Gran, Antonia Illescas; y el concejal de Deportes, Jordi Jiménez. La clausura consiste en la participación en actividades dirigidas, en una excursión por Granollers, en la entrega de diplomas y en una comida.  El ciclo es organizado por la Diputación de Barcelona con el apoyo de los ayuntamientos, entre ellos el de La Llagosta. Esta temporada, los participantes de nuestro municipio han visitado Calella, Barberà del Vallès, Sant Joan de Vilatorrada y Granollers. La excursión por La Llagosta y sus alrededores se celebró el 22 de febrero. Un total de 190 personas participaron en aquella salida, que consistió en una visita a la Ermita de Sant Cebrià de Cabanyes, en Sant Fost de Campsentelles.

 • La Mostra ja està muntada a Can Pelegrí. 15 de maig de 2017 El Servei d'Informació Juvenil torna a organitzar la Mostra de Turisme

  Un any més, el Servei d’Informació Juvenil (SIJ) ha muntat la Mostra de Turisme. La planta baixa de Can Pelegrí acull tot un seguit de materials per poder planificar les vacances. La Mostra estarà instal·lada fins al 21 de juliol.  Les persones interessades poden trobar guies de viatges, mapes, informació sobre parcs naturals, viatges en família, parcs temàtics, ciutats i comunitats autònomes, entre d’altres publicacions. A més, els visitants de la Mostra tindran a la seva disposició material per emportar-se a casa i preparar les seves vacances.  La Mostra es pot visitar a la planta baixa de Can Pelegrí fins al 21 de juliol, de dilluns a dijous de 17 a 20 h i dimecres també al matí, de 10 a 13 h.

 • 9 de maig de 2017 El Consistori organitza a les escoles uns tallers de tinença responsable de gossos

  L’Ajuntament de la Llagosta ha iniciat uns tallers de tinença responsable de gossos a les escoles Sagrada Família i Joan Maragall. Els col·legis Les Planes i Gilpe han preferit deixar aquesta activitat per al proper curs 2017-2018. José Antonio Pineda, director del centre terapèutic i de formació canina EDUCANTAIBOK, és la persona encarregada de donar els tallers, que consten d’una part teòrica i d’una altra de pràctica. L’activitat, que es desenvolupa de 15.30 a 16.30 hores, va adreçada a alumnes de quart de Primària. Les classes teòriques van començar divendres i es perllongaran fins al 15 de maig. Les pràctiques tindran lloc del 16 al 29 de maig.

 • 8 de maig de 2017 Avui comença la preinscripció a l'Escola Bressol Cucutras

  Entre avui i el 19 de maig, estarà obert el període de preinscripció a l’Escola Bressol Municipal Cucutras per al curs 2017-2018. La publicació de les llistes provisionals amb el barem es farà el 22 de maig. Hi haurà dos dies per presentar les reclamacions i, el 25 de maig, es coneixeran les llistes baremades de l'alumnat admès i de les sol·licituds a sorteig. Després, hi haurà un altre període de reclamacions. La matrículació definitiva s’haurà de fer entre l’1 i el 16 de juny.

Pàgina 1 de 10
Darrera actualització: 16.04.2015 | 13:18
Darrera actualització: 16.04.2015 | 13:18