Notícies

Podeu veure més notícies de la Llagosta a:
www.08centvint.cat

Pàgina 1 de 9
 • Un dels moments de la sessió. 27 de juliol de 2017 El Ple aprova les festes locals del 2018

  El 19 de març i el 10 de setembre seran les dues festes locals de la Llagosta el 2018. Així hi ha acordat el Ple de l’Ajuntament de la Llagosta aquesta tarda en la sessió ordinària del juliol. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

 • 27 de juliol de 2017 Avui s’aproven al ple les festes locals per al proper any

  El Ple municipal aprovarà aquesta tarda el calendari de festes locals per al proper any 2018. L'equip de govern proposarà que siguin festius el dilluns 19 de març, Sant Josep, patró de la Llagosta, i el dilluns 10 de setembre, Festa Major. Aquest serà el punt més destacat de l'ordre del dia de la sessió plenària ordinària que se celebrarà a partir de les set de la tarda. Al ple d'avui, també s'aprovaran les relacions de crèdits incobrables trameses per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. En ser un ple ordinari, acabarà amb l'habitual torn de precs i preguntes. La sessió serà retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

 • Una imatge de la Festa Major de 2016 26 de juliol de 2017 L'Ajuntament ja té enllestida la programació de la Festa Major

  Del 8 a l’11 de setembre, els veïns i veïnes de la Llagosta i moltes persones que vindran d’altres poblacions gaudiran de la Festa Major de 2017. L'Ajuntament ja té enllestida la programació, que inclou activitats ben diverses per a totes les edats. En aquesta ocasió, serà l’Agrupación Cultural Galega Alborada l’encarregada de donar el tret de sortida a la celebració amb el pregó. Aquest any, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania una aplicació de mòbil de la Festa Major.

 • 25 de juliol de 2017 La Festa Major tindrà un protocol d'actuació contra les conductes sexistes

  La Festa Major 2017 de la Llagosta tindrà un protocol d’actuacions contra les conductes sexistes. L’Associació Veus de Dona, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, ha elaborat un document per actuar en cas d’agressió. La festivitat tindrà per primer cop uns punts d’acollida on les persones agredides podran adreçar-se. Aquests punts seran les barres del servei de bar de les entitats. Segons el protocol, si una persona es veu implicada en una agressió sexista, podrà demanar ajut en alguna de les barres de la festivitat. A més, si vol, algú l’acompanyarà a denunciar els fets davant de la policia. I si fos necessari, també la portarien a rebre atenció mèdica.

 • 14 de juliol de 2017 S’aprova definitivament el pressupost municipal de 2017

  El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat aquesta tarda definitivament el pressupost municipal de 2017 amb el vot a favor del PSC, PP, PDeCAT i C’s. En contra han votat ICV-EUiA i ERC. Durant la sessió plenària s’han resolt les al·legacions presentades a l’aprovació inicial del pressupost. Així, han estat desestimades les presentades per UPyD, ERC i ICV-EUiA i no s’ha admès la de la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament de la Llagosta. El pressupost municipal d’enguany puja a prop d’11,3 milions d’euros, un 10,15% més que el del 2016.

 • 6 de juliol de 2017 Avui comença a distribuir-se el 08centvint del mes de juliol

  Avui ha sortit al carrer el 08centvint número 42, corresponent al mes de juliol. La publicació recull una entrevista amb l'alcalde socialista de la Llagosta, Óscar Sierra, en la qual fa un bon balanç dels dos primers anys de mandat. També hi ha un apartat amb l'opinió dels grups municipals sobre la primera part de la legislatura.  Altres notícies destacades del 08centvint de juliol són l'aprovació inicial del pressupost municipal de 2017, la celebració del 25è aniversari de l'Associació de Comerciants de la Llagosta, l'inici de la programació d'actes de l'estiu a la Llagosta i la Festa de Santiago Apòstol, que farà el cap de setmana l'Agrupación Cultural Galega Alborada.

 • 5 de juliol de 2017 Manifest de set alcaldes i alcaldesses contra l'incivisme

  Els alcaldes i alcaldesses de la Llagosta, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Montmeló, Santa Maria de Martorelles i Martorelles han firmat un document conjunt contra l'incivisme. Els representants municipals reclamen un esforç de la ciutadania per acabar amb la problemàtica dels actes incívics. El text porta per títol Front comú contra l'incivisme. 

 • Ple ordinari del mes de juny. 30 de juny de 2017 L'Ajuntament s'adhereix al manifest de la Diputació en defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI

  El Ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir l'adhesió del nostre municipi al manifest Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI. Aquest document ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona amb motiu de la celebració el 28 de juny del Dia de l’orgull LGTBI. Aquest punt es va aprovar per consens.  El manifest té com a finalitat garantir la igualtat de tracte de les persones LGTBI. El text vol reforçar l'aposta per la igualtat de les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual. La regidora d'Igualtat, Conchi Jiménez, va llegir part del text i va agrair als grups municipals el seu posicionament en aquest tema.

 • La segona i tercera classificades, amb l'alcalde i el regidor de Cultura. 28 de juny de 2017 Andrés Ortiz guanya el Concurs de cartells de Festa Major 2017

  Andrés Ortiz ha estat el guanyador del Concurs de cartells de Festa Major 2017. Ortiz es va presentar amb el pseudònim de Retalls de Festa Major. La seva proposta ha obtingut 395 vots. La Sala de plens va acollir ahir el lliurament de premis del certamen.  El segon cartell guanyador ha estat el de Jéssica Gómez, que, amb Fuego 17, ha estat votat per 162 persones. El tercer cartell ha estat el presentat per Ana Ribas sota el nom de Periwinkle, que ha tingut 91 vots. Els premis han estat de 500 euros per al cartell guanyador, 200 per al segon i 100 per al tercer.

 • 27 de juny de 2017 El Ple aprova provisionalment una modificació urbanística per permetre la construcció del nou ambulatori

  L'Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir provisionalment, durant un ple extraordinari, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística per permetre la construcció d'un nou ambulatori a la nostra localitat en una part del terreny situat darrere de l'edifici consistorial. El punt va servir també per desestimar les al·legacions presentades per Bartolomé Fraile, com a responsable local d’Unión Progreso y Democracia, a l'aprovació inicial de la modificació, realitzada durant un ple celebrat el 27 d'abril. El Ple va fer l'aprovació provisional ahir amb els vots a favor del PSC, CDC, PP i C's i en contra d'ICV-EUiA. El regidor d'ERC, Xavier Cols, no va assistir a la sessió.

 • 23 de juny de 2017 La Policia Local i Protecció Civil vetllaran perquè la revetlla de Sant Joan sigui segura

  Les elevades temperatures i la sequera fan que el risc d'incendi sigui molt alt. Això fa que aquest any calgui tenir encara més precaució de l'habitual a l'hora de fer servir pirotècnia i amb les fogueres de Sant Joan. La Policia Local de la Llagosta tornarà a establir un dispositiu especial per evitar que es facin fogueres fora de l'autoritzada al recinte firal. També vetllarà perquè la revetlla de Sant Joan transcorri amb tranquil·litat al nostre municipi.  L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta també se sumarà a la tasca de prevenció a la nostra localitat. 

 • 23 de juny de 2017 L'Ajuntament distribueix un especial informatiu sobre els dos primers anys de mandat

  Durant aquests dies s'està distribuint a la Llagosta un especial informatiu sobre els dos primers anys d'aquest mandat. En una nova acció per la transparència, l'equip de govern municipal ha editat un díptic de quatre pàgines amb les accions que ha portat a terme fins ara. La publicació consta de diversos apartats, amb fotografies i un text breu, dedicats a la millora de la via pública, dels serveis, dels equipaments i de la seguretat. També hi ha un article signat per l'alcalde, Óscar Sierra, amb el títol de Dos anys millorant la Llagosta. Sierra assegura que han estat dos anys intensos de treball per millorar el nostre poble i recuperar espais públics que havien quedat en l'oblit. L'alcalde afegeix que el govern municipal està cada dia al carrer i coneix molt bé quines són les necessitats de la nostra població. La darrera pàgina d'aquest especial informatiu està dedicada a un avanç dels projectes que es faran durant els dos propers anys. 

 • L'empresa Valentine. 15 de juny de 2017 Els alcaldes de la Llagosta i Montcada es reuneixen amb la Generalitat per parlar del cas Valentine

  L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, es va reunir ahir a Barcelona amb l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, per parlar sobre el cas Valentine. A la trobada, realitzada a petició de la Generalitat i de l'Ajuntament de Montcada, també van assistir el regidor d'Urbanisme, Raúl Valero, i altres representants del Consistori montcadenc i de la Generalitat. L'alcalde i el regidor d'Urbanisme van mostrar novament el malestar de la Llagosta amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Montcada davant del perjudici que va significar per a la nostra localitat el trasllat de Valentine a Can Milans. 

 • El saló de plens, durant la sessió extraordinària celebrada ahir. 13 de juny de 2017 El Ple aprova inicialment el pressupost municipal de 2017

  L'Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir inicialment el pressupost municipal de 2017 durant la celebració d'un ple extraordinari. El punt va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC, CDC i PP) i de C's, i en contra d'ICV-EUiA i d'ERC. El Consistori llagostenc tindrà aquest any un pressupost d'11.285.310 euros, un 10,15% més que el del 2016. Segons l'equip de govern municipal, és un pressupost ajustat i equilibrat, que ha de garantir les necessitats més bàsiques de les famílies amb menys recursos, els serveis que presta l'Ajuntament i la viabilitat econòmica del municipi durant els propers anys.

 • Una activitat de la Festa de l'Esport de l'any passat. 9 de juny de 2017 Aquest cap de setmana, se celebra la Festa de l'Esport a la Llagosta

  La Festa de l’Esport de la Llagosta se celebrarà aquest cap de setmana amb l'objectiu de promoure la pràctica esportiva entre tota la població. Els actes, que protagonitzaran diverses entitats locals, tindran lloc dissabte i diumenge.  Demà dissabte, el Joventut Handbol la Llagosta celebrarà un torneig 3x3 de minihandbol. Els partits es disputaran de les 10 a les 13 hores al Complex Esportiu Municipal El Turó. De les 10 a les 12 hores, es farà un circuit pels parcs biosaludables que hi ha la Llagosta, en concret a les places de la Sardana, d’Europa i d’Anne Frank. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Ajuntament i adreçada a persones a partir de 55 anys. El recorregut començarà des del Casal d’Avis.

 • 9 de juny de 2017 L'Aula d'estudi d'estiu obrirà del 10 al 14 de juny a Can Pelegrí

  El Servei d’Informació Juvenil (SIJ) obrirà del 10 i 14 de juny l’Aula d’estudi d’estiu. Els estudiants disposaran d’un espai amb un ambient tranquil i acollidor a la planta baixa de Can Pelegrí per preparar els exàmens. L’Aula d’estudi té connexió wifi gratuïta, aire condicionat, aigua mineral, cables i allargadors per a connexions de dispositius digitals. Fora de l’horari habitual de Can Pelegrí, l’accés serà pel carrer de la Verge de Montserrat. L’aula d’estudi estarà oberta de dilluns a dimecres de 15.30 a 1.30 h, dissabte de 10 a 14 h i de 18 a 22 h i diumenge, de 18 a 22 h.

 • Un dels nous senyals, al passeig del Pintor Sert. 6 de juny de 2017 L'Ajuntament instal·la nous senyals de trànsit a les entrades de les escoles

  L’Ajuntament de la Llagosta ha pintat uns nous senyals de trànsit horitzontals a les entrades dels centres educatius de la nostra localitat. D’aquesta manera, es vol alertar als conductors de la proximitat d’escoles perquè redueixin la velocitat i garantir així una millor seguretat viària. Els senyals han estat pintats a prop de les escoles Sagrada Família, les Planes, Joan Maragall, Gilpe i Balmes i de l’Escola Bressol Municipal Cucutras.

 • 5 de juny de 2017 Obert el termini per accedir als ajuts d'escolarització per al proper curs

  L’Ajuntament de la Llagosta ha obert la convocatòria per accedir als ajuts d’escolarització per al curs 2017-2018. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 23 de juny. Amb aquesta acció, el Consistori vol atorgar ajuts d’escolarització als alumnes empadronats a la Llagosta i matriculats als centres escolars del municipi, públics o concertats d’educació Infantil, Primària i Secundària, que es trobin en una situació familiar amb necessitats econòmiques.  Les bases de la convocatòria, amb els requisits econòmics per optar a l’ajut, es poden consultar a l’apartat tràmits d'aquest web i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.  L’import de l’ajut és de 90 euros per alumne. L’Ajuntament ingressarà aquesta quantitat a cada beneficiari al número de compte establert pel centre educatiu al qual assisteix l’infant. L’escola gestionarà el pagament de les despeses de material i de les activitats corresponents.

 • 1 de juny de 2017 Comença la distribució del 08centvint del mes de juny

  Aquest matí, ha començat la distribució del 08centvint del mes de juny. La publicació avança les inversions que farà aquest any l’Ajuntament de la Llagosta amb una partida de 329.000 euros per a la millora dels parcs infantils. També recull altres informacions, com que el Consistori contractarà nou persones en plans d’ocupació, la reducció del nombre de delictes a la Llagosta, una entrevista amb la nova presidenta de l’Agrupació de Jubilats, Teresa Ventura, o, en esports, que el primer equip del Club Deportivo la Concòrdia ha aconseguit la permanència a la Segona Nacional.

 • 31 de maig de 2017 Demà dijous, comença el període de matriculació a l'Escola Bressol Municipal Cucutras

  L'Escola Bressol Municipal Cucutras obrirà demà el període de matriculació per al proper curs 2017-2018, que estarà vigent fins al 16 de juny. La documentació s'haurà de presentar en aquest mateix centre educatiu dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9 a 10.30 hores i dimarts de16 a 17 h. Una vegada finalitzat el període de preinscripció, les aules de P0 i P1 estan plenes i sense llista d'espera, mentre que, per a P2, hi ha encara deu places lliures. No obstant això, en funció de la demanda final, es podria crear una aula mixta de P1 i P2 al setembre. Les persones interessades s'han adreçar a l'Escola Bressol Municipal Cucutras. 

Pàgina 1 de 9
Darrera actualització: 16.04.2015 | 13:18
Darrera actualització: 16.04.2015 | 13:18