Què és el coronavirus?

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

Notícies
 • Unes 90 persones fan de voluntàries a la Llagosta 07.04.2020

  Gairebé 90 persones s’han inscrit per fer de voluntàries a la Llagosta en el servei que ha posat l’Ajuntament a disposició de la ciutadania. Els voluntaris tenen entre 18 i 55 anys, però la majoria estan en la franja d’edat dels 20 als 40 anys. Hi ha, més o menys, la mateixa quantitat de dones que d’homes.

 • Lliurament del protector facial Es reparteixen protectors facials als comerços 03.04.2020

  L’Ajuntament de la Llagosta ha començat a repartir uns protectors facials entre els comerços oberts de la nostra localitat. El lliurament d’aquestes mascaretes ho estan fent les persones inscrites al nou servei de voluntariat, que impulsa l’administració local durant l’Estat d’Alarma

 • L'Ajuntament truca els nostres majors. L’Ajuntament truca tots els majors de 75 anys per saber com estan 03.04.2020

  L’Ajuntament està trucant tots els veïns i veïnes de la Llagosta de més de 75 anys per saber com es troben i si necessiten alguna cosa. A la nostra localitat, hi ha més de 1.200 persones de més de 75 anys. Per això, aquesta campanya es perllongarà durant uns dies. El Consistori vol estar al costat de les persones més vulnerables, especialment durant aquesta crisi sanitària. Fa uns dies, es va trucar les persones de més de 80 anys que viuen soles i que gaudeixen d’algun tipus de prestació social.

 • L’Ajuntament posa a disposició de dones maltractades una guia amb diversos recursos 02.04.2020

  L’Ajuntament de la Llagosta ha elaborat una guia per a dones en situació de violència masclista durant el confinament derivat de l’estat d’alarma pel Covid-19. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que, si una dona es troba en una situació d’emergència o de perill, cal que truqui al telèfon 112.

 • L’alcalde, Óscar Sierra, demana a la ciutadania que limiti les sortides de casa 01.04.2020

  L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha mantingut aquest migdia una trobada amb la ciutadania. Sierra ha respost les preguntes que li han fet veïns i veïnes durant una videoconferència en directe que s’ha pogut seguir al Facebook de l’Ajuntament. El vídeo es pot veure clickant aquí

 • Els plens i les juntes de govern seran telemàtics durant l’estat d’alarma 27.03.2020

  El Ple va acordar ahir que les sessions dels òrgans representatius i de govern de l’Ajuntament de la Llagosta se celebrin de manera telemàtica durant l’estat d’alarma pel coronavirus. La decisió es va prendre per unanimitat durant un ple extraordinari i urgent que es va fer per videoconferència. És la primera vegada que a la Llagosta s’ha celebrat una sessió plenària d’aquesta forma. Al ple va participar el regidor socialista Antonio García, que des de fa uns mesos treballa a França.

 • Paralitzada l’obra pública a la nostra localitat 26.03.2020

  L’Ajuntament ha paralitzat les obres públiques que s’estaven realizant a la nostra localitat. Aquesta mesura s’aplicarà durant la vigència de l’estat d’alarma i de les pròrrogues que es puguin aprovar per la crisi provocada pel coronavirus. A més, un decret d'Alcaldia adverteix a les persones promotores d’obres, instal·lacions i construccions que s’estiguin executant o que tinguin prevista la seva execució al terme municipal de la Llagosta, de la prohibició de l’execució de les obres, instal·lacions i construccions, quan no es puguin garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra el Covid-19, així com els requeriments imposats al Reial decret 463/2020, o qualsevol altre que es pugui dictar en un futur, en qualsevol tipus de disposició normativa, instruccions, circulars o decisions que s’aprovin per les autoritats competents, per evitar la propagació del coronavirus per contagi.

Recomanacions del Departament de Salut en diversos idiomes

El Departament de Salut de la Generalitat ha editat diversos materials d'informació sobre el coronavirus que es poden trobar al final del llistat de l'apartat Informació per a ciutadania. Aquí hi ha material divulgatiu en francès, anglès, àrab, xinès, hindi i molt més idiomes. A més us oferim quatre vídeos informatius elaborats per l'Hospital General de Granollers que informen sobre el COVID-19 en àrab, marroquí, wolof i mandinga.

Marroquí

Àrab

Wolof

Mandinga