Seu electrònica

Dijous, 23 de febrer de 2012
L'Ajuntament de la Llagosta ha posat en marxa la seu electrònica a la pàgina web municipal. D'aquesta forma, el Consistori s'adapta a la normativa vigent en matèria de seguretat al web. Així, qualsevol tràmit que es faci a través de la pàgina web de l'Ajuntament estarà en un entorn segur. D'altra banda, els responsables municipals treballen per tal que en futur pugui entrar en funcionament al web l'oficina virtual, que permetrà als ciutadans fer tràmits de forma telemàtica. La seguretat extra que incorpora la Seu electrònica del web es basa en mecanismes de certificació proveïts per l'Agència Catalana de Certificació. La seu electrònica no aporta noves funcionalitats al web, però permet dotar de garanties jurídiques a la relació telemàtica entre el ciutadà i l'ajuntament.

Els continguts que trobem dins de l'apartat de seu electrònica utilitzen un canal de comunicació segur que permet:

- Obtenir garanties respecte la identitat del titular de la seu electrònica
- Xifrar les comunicacions entre ciutadà i ajuntament per evitar que aquestes puguin ser interceptades per tercers

Aquesta seguretat extra que incorpora la 'Seu electrònica' del web es basa en mecanismes de certificació proveïts per l'Agencia Catalana de Certificació. En alguns navegadors aquests mecanismes de seguretat poden generar els següents missatges:

Missatge que apareix amb el navegador Mozilla Firefox:

Missatge que apareix amb el navegador Explorer:

Per evitar aquests missatges, cal que feu clic a la opció 'Entenc els riscos' o 'Vaya a este sitio web (no recomendado)'. Podeu afegir una excepció que us permetrà evitar aquest missatge en les vostres futures visites al web.

Podeu tornar al web, accedir a la seu electrònica de l'ajuntament o bé obtenir més informació sobre com ajustar el vostre navegador.

Tornar al web: http://www.llagosta.cat

Accedir a la seu electrònica de l'ajuntament:http://www.llagosta.cat/lallagosta/apartats/index.php?apartat=227

 

Instruccions per confiar en tots els certificats de CatCert instal·lats en diferents pàgines webs de manera permanent. [Opció recomanada]

Si us baixeu i instal·leu les claus públiques del certificat de CatCert, aquest certificat quedarà instal·lat en l'arrel del vostre navegador. En properes visites al web de l'ajuntament o en altres webs que tinguin instal·lat un certificat de CatCert no serà necessari validar de nou aquest certificat.

Descàrrega de claus públiques de l'Agència Catalana de Certificació

Per a més informació: http://www.catcert.cat/web/cat/6_5_1_baixada_claus.jsp


Instruccions per confiar sols en el certificat de CatCert d'aquesta pàgina web de forma permanent.

Si seguiu aquest procediment sols validareu el certificat de CatCert per aquesta pàgina web de manera permanent. En properes visites al web de l'ajuntament no serà necessari validar-lo de nou, però si en la resta de pàgines web que tinguin instal·lat un certificat de CatCert.

Podeu obtenir informació sobre com ajustar el vostre navegador en els següents manuals de l'Agència Catalana de Certificació:

Com ajustar el vostre navegador Fire Fox? http://www.catcert.cat/descarrega/manuals_guies/Usos_del_certificat_digital_amb_Firefox_v1_1.pdf

Com ajustar el vostre navegador Explorer?: http://www.catcert.cat/descarrega/manuals_guies/Usos_del_certificat_digital_amb_Internet_Explorer.pdf

Com ajustar el vostre navegador Chrome?:

http://www.catcert.cat/descarrega/manuals_guies/Usos_del_certificat_digital_amb_Google_Chrome_v_2.pdf

Més informació sobre els Certificats de l'Agència Catalana de Certificació: http://www.catcert.cat

Darrera actualització: 14.04.2015 | 00:00