L'Ajuntament i Aspayfacos van organitzar dissabte una jornada sobre diversitat funcional
Viure amb naturalitat les diferents capacitats personals va ser el missatge central de la primera jornada Eduquem en la diversitat funcional, que van organitzar dissabte Aspayfacos i l'Ajuntament de la Llagosta. Al llarg del matí, es van realitzar tot un seguit d'activitats per sensibilitzar sobre la necessitat de fer una ciutat amable i adaptada a totes les necessitats. La jornada va començar amb una petita passejada per la Llagosta, que va portar els participants fins al Centre Cultural. La benvinguda va anar a càrrec de l'alcalde, Óscar Sierra, i de la secretària d'Aspayfacos, Mari Carmen Guirado. Sierra va destacar la implicació de la societat, dels voluntaris i dels comerciants que feien possible la realització d'aquesta jornada. Per la seva part, Guirado va agrair també la presència de membres d'entitats que també treballen per la inclusió a d'altres poblacions, com Mollet, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà, Cerdanyola o Montcada. La secretària d'Aspayfacos va indicar que aquesta era la primera activitat de l'entitat oberta a tota la població.
L'acte va continuar amb una xerrada a càrrec de membres de la Fundació Ecom. Sota el títol de Treballem per adaptar el món a les persones, tres membres d'aquesta entitat van parlar de la necessitat que sigui la societat la que treballi per adaptar-se a les necessitats de les persones i no al revés. Un dels ponents va explicar la seva vivència com a persona amb paràlisi cerebral.
Tot seguit, les persones assistents a la jornada, petits i grans, van poder prendre part en la dotzena d'activitats de sensibilització. Un circuit amb cadira de rodes, dibuixar sense mans, mantenir l'equilibri o fer punteria amb la mà que menys fem servir són algunes de les propostes que van portar a terme les voluntàries d'Aspayfacos i la Fundació Ecom. També es va instal·lar un espai per treballar aspectes sobre l'educació emocional amb la col·laboració de l'entitat EMOTICAT. El matí va estar amenitzat amb música en directe, oberta a la participació de qualsevol persona que s'animés a cantar.
La jornada va acabar amb un taller de percussió molt participatiu, que va servir per treballar el ritme, la concentració, el treball en equip i la coordinació. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de la regidora de Serveis Socials, Antonia Illescas, que va desitjar que aquesta iniciativa tingui continuïtat.