La Cursa Popular de la Llagosta serà solidà ria amb l’ELA
La 35a edició de la Cursa Popular de la Llagosta serà solidària amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. La carrera atlètica se celebrarà el pròxim 15 de setembre i amb la inscripció hi ha la possibilitat de fer una donació, des d’1 a 20 euros, que aniran directament a la fundació. Les persones interessades es poden inscriure a la pàgina web de Championchip.
Un any més, hi haurà curses de 5 i 10 quilòmetres i infantils. Les proves de 5 i 10 quilòmetres, distàncies homologades per la Federació Catalana d’Atletisme, començaran a les 9.30 h, i les infantils, de 200, 400 i 800 metres, a les 11 h. Les línies de sortida i arribada estaran situades al carrer de l’Estació.
El preu d’inscripció per a la cursa de 10 quilòmetres és de 12 euros i el de la de 5 quilòmetres, de 10. Si es compra el xip d’un sòl ús s’hauran de pagar dos euros més. El xip és obligatori. S’hauran de pagar tres euros més pels obsequis i la samarreta. Les inscripcions es tancaran quan s’arribi als 600 participants. El preu d’inscripció de les curses infantils és de 3 euros i de 6 euros amb samarreta tècnica.
Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria en les curses de 10 i 5 km i en les infantils. Tots els participants de les proves infantils rebran una medalla.
Fundació Miquel Valls i L’ELA
La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls té per objecte la promoció de tota mena d’accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones i famílies afectades d’ELA, i altres malalties de motoneurona, inclosa la investigació, donant-los tot el suport i ajuda possibles. També col·laborant de manera puntual amb altres organitzacions no governamentals (ONG’s).
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Motoneurona, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència, els pacients presenten atròfia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, també es veuen afectades la capacitat de parla, deglució i respiració.
La malaltia actualment no té cura, té una evolució molt ràpida de pocs anys en la majoria de casos i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu.