Introducció

La Llagosta és un municipi situat a l’extrem sud de la comarca del Vallès Oriental amb 13.587 habitants (a 1 de gener de 2020). El gentilici dels habitants de la Llagosta és: llagostenc o llagostenca.

Té una extensió de 3,03 km quadrats i una alçada sobre el nivell del mar de 40 metres.

El terme municipal limita al nord amb la localitat de Mollet del Vallès; al sud amb Montcada i Reixac; a l'est amb Sant Fost de Campsentelles i a l'oest amb Santa Perpètua de Mogoda.

Pel terme municipal passa el riu Besòs, que fa de límit amb el terme municipal de Sant Fost de Campsentelles i en el que desguassen la riera de Caldes i la riera Seca, que fa de límit amb el terme municipal de Montcada i Reixac.

La Llagosta és un municipi eminentment industrial, fruit de la ubicació en el segon cinturó industrial de la ciutat de Barcelona, en el que el seu passat agrícola actualment es troba pràcticament extingit.

La Llagosta està situada en un dels corredors de comunicacions més importants de Catalunya, el que uneix Barcelona pel nord amb França: la carretera C-17, l’autopista C-33, les línies ferries de França (C2 de rodalies), de la qual hi ha una estació al municipi, i de Vic (C3 de rodalies), sense oblidar el futur pas del TAV i la futura central de mercaderies ferroviàries d’ample de via europeu i ibèric.

Darrera actualització: 25.01.2023 | 13:21

Imatges

Darrera actualització: 25.01.2023 | 13:21