Noves restriccions i confinament municipal a partir del 7 de gener

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 17:05

A partir de dijous el govern català tornarà a decretar el confinament municipal durant 10 dies, com a mínim. El Procicat ha aprovat avui dilluns aplicar a partir del 7 de gener un nou confinament local que s’aplicarà cada dia de la setmana amb l’objectiu de reduir la mobilitat. De fet, a poc de finalitzar el període nadalenc, la situació epidemiològica a Catalunya, segons ha informat la conselleria de Salut, ha experimentat un empitjorament generalitzat, en el sentit que creix la velocitat de propagació del virus (que se situa ara en l’1,27), i augmenta el risc de rebrot (que se situa ara en 500).

Confinament municipal i nocturn

Pel que fa a la mobilitat personal, es limita al perímetre municipal durant tota la setmana -de dillunsa diumenge-, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

No es pot circular pel carrer des de les 22 a les 6 hores, excepte per causes justificades.

Trobades familiars

Les trobades familiars i socials es permeten sempre que no se superin les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions i trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència. 

Establiments i comerços

Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials. 

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21 hores, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23 hores per a serveis de restauració a domicili. 

Bars i restaurants

Les terrasses són obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Pel que fa als interiors són oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 h a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Equipaments esportius

Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. 

Activitats de lleure infantil i juvenil

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil i se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Competicions i actes populars

Per últim, se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 19:27