A partir del 26 d'abril s'acaba el confimanet comarcal i continua el del territori català

Divendres, 23 d'abril de 2021 a les 12:00

A partir de dilluns finalitza el confinament comarcal i ens podrem moure lliurement per tot Catalunya. El confinament perimetral de Catalunya es manté excepte si s’ha de sortir per motius laborals, de salut o d’estudis, entre d’altres.

Aquesta és la principal mesura aprovada pel Procicat, que anirà acompanyada per altres canvis en les restriccions establertes fins ara. Des del 26 d’abril, les reunions i trobades es mantenen limitades a sis persones però podran ser de més de dues bombolles de convivència. Tot i això, la recomanació continua sent limitar les sortides del domicili i les trobades en la mesura que sigui possible

Pel que fa a la restauració, es manté l’horari d’obertura de 7.30 a 17 h i fins a les 22 h per recollida a l’establiment. El servei a domicili està permès fins a les 23 h. El límit per taula és de quatre persones o bombolles de convivència. L’aforament interior continua al 30 %, mentre que les terrasses es poden ocupar al 100 % mantenint les distàncies entre taules. La novetat és que poden obrir els establiments situats en centres comercials.

Els establiments comercials ja no tindran limitació de superfície, però mantenen el 30 % d’aforament al seu interior. La limitació horària és fins a les 21 hores.

Esports, cultura i llocs de culte

Les instal·lacions esportives amplien a partir del 26 d’abril el seu aforament al 50 %, el mateix que tenien per a les piscines. Hi ha d’haver cita prèvia, control d’accés i garantir la ventilació de l’espai. Pel que fa a la presència de públic en esports de competició, es permet l’ocupació del 50 % de l’aforament i una limitació de 1.000 persones a l’exterior i 500 a equipaments tancats, amb ventilació mínima i de 1.000 quan la ventilació es reforçada.

Un altre canvi que entrarà en vigor a partir de dilluns serà l’aforament dels teatres, cinemes i altres espais de cultura, que s’incrementa fins al 50 %. L’horari de tancament serà a les 22 hores, permetent la mobilitat per tornar al domicili.

Les cerimonies civils, religioses i llocs de culte tindran un aforament del 50% de la seva capacitat. A l’igual que a l’esport, si l’acte té lloc a l’aire lliure o en un lloc tancat amb ventilació reforçada, la capacitat màxima serà de 1.000 persones. Si es tracta d’un lloc tancat amb ventilació no reforçada, la capacitat baixa fins a les 500.

Tot i aquest canvis, el que sí es manté és el confinament nocturn, que continua sent de 22 h a 6 h.

Més informació al web de la Generalitat.

Darrera actualització: 23.04.2021 | 12:27