Serveis socials bàsics

Conjunt de programes i serveis que tenen l’objecte de contribuir a la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans I ciutadanes del municipi, afavorint la integració de les persones i grups dins la seva comunitat, treballant per mantenir a la ciutadania al seu medi social i familiar mentre aquest garanteix un nivell mínim de qualitat de vida.

Aquests són els serveis que presten els Serveis socials bàsics de l'Ajuntament de la Llagosta.

Servei d’informació i primera acollida

És la porta d’entrada al Sistema de Serveis Socials i a la Xarxa Municipal de Serveis Socials. En aquest servei s’inicia l’itinerari d’atenció i s’ofereix informació i atenció immediata a la ciutadania, ja que permet rebre, estudiar i donar resposta en el moment a la seva demanda, si aquesta és d’informació i/o d’orientació.

Servei d’atenció urgent

Ofereix un servei d'atenció social àgil i ràpid per atendre aquelles situacions que no poden esperar a la intervenció mitjançant cita regular als Serveis Socials.

Servei d’Atenció domiciliària (SAD)

És una prestació municipal que ofereix atenció personal i/o familiar, així com cura i neteja de la llar, principalment en el domicili de la persona/família usuària, per fomentar l’autonomia personal, resoldre dificultats de desenvolupament, d’integració social o de manca d’autonomia personal.

Servei d'àpats a domicili

És un servei que consisteix en la distribució de menús diaris i equilibrats que es recullen al Casal d’Avis i que es consumeixen en el propi domicili de les persones usuàries. La seva finalitat és millorar la qualitat de vida, garantint una alimentació adequada a les condicions de salut de les persones beneficiàries.

Servei de Teleassistència

És un servei de naturalesa social, que permet a les persones usuàries entrar en contacte amb un centre d'atenció atès per personal específicament preparat per donar resposta adequada a la situació d'emergència o de necessitat social. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones que es trobin en una situació de risc, desprotecció, dependència i/o discapacitat, per a que puguin romandre en la seva llar, reforçant la seva autonomia i seguretat.

Servei d’intervenció socioeducativa (Nou Casal)

Servei diürn preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.

On està?

Serveis Socials

Passeig de l'Alcalde José Luis López Segura, 2-4 - 08120 La Llagosta - Barcelona
Telèfon: 93 560 39 11
Fax: 93 574 11 42
Adreça electrònica: llgt.serveissocials@llagosta.cat
Horari:  
Atenció telefònica de diluns a divendres, de 9 a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 20.01.2023 | 12:55