Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta

El Ball de Gitanes és una dansa tradicional del Vallès que es balla pels voltants del Carnestoltes fins a finals de maig amb la Trobada de les colles a Montserrat. Està composat per un nombre variable de parelles que formen una colla o comparsa. Dins d'aquest grup hi sobresortien la parella del davant, que són els nuvis. La núvia simbolitza la fertilitat i la creació. Acompanyant als dansaires hi trobem altres personatges que no participen activament a la dansa i que realitzen una determinada funció que dóna a aquesta dansa el caràcter d'espectacle. Aquests personatges són els diablots, el bell i la bella, el capità de cavall i els volants.

El Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta es va fundar l'any 1976 gràcies al Cinto Pagès, el Cinto de Cal Florencio, que va engrescar un grup de joves per a formar la primera colla dansaire. La Dori Martínez i en Joan Pagès van començar a cercar la gent i en pocs dies estàvem assajant a les ordres de l'Arturo Font. La Diada Nacional de l'11 de setembre de 1986 es va celebrar el primer Homenatge a Catalunya, acte central del nostre 10è aniversari, i any rere any ha estat organitzat per la nostra entitat dins els actes de la Festa Major de la Llagosta.

El Grup de Ball de Gitanes també organitzem la ballada anual, habitualment, al voltant del mes d'abril. Si us voleu afegir a la nostra colla i passar una molt bona estona ballant, els assajos de la colla infantil són els divendres a les 17 h, i de la colla gran a les 19 h, a l'antic Centre Cultural del C. Florida. També actuem a celebracions i festes majors.

El Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta forma part de la Coordinadora del Ball de Gitanes del Vallès. L'entitat participa a la roda anual de Ball de Gitanes representant a la Llagosta allà on ballem.

Carrer de les Escoles, 62, baixos - 08120 La Llagosta - Barcelona
Telèfon: 93 560 19 42
Adreça electrònica: gitanesllagosta@hotmail.com
Lloc web: www.facebook.com/gitanesllagosta
Darrera actualització: 9.02.2024 | 12:49