La Llagosta commemora aquest novembre el Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes

Divendres, 8 de novembre de 2019 a les 01:00

Aquest mes de novembre es desenvolupa a la nostra localitat la programació al voltant del 25 N, Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes. La sensibilització davant aquesta xacra social és l’eix bàsic que es persegueix amb la desena de propostes que es portaran a terme.

L’acte central de la programació es desenvoluparà el 22 de novembre, a partir de les 17.30 h, a la plaça d’Antoni Baqué. Aquesta jornada es faran els parlaments institucionals, a més d’una lectura participativa del Manifest institucional. També està previst que hi hagi actuacions musicals i artístiques. L’acte comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música, La Carpa Espai Cultural, l’entitat Attadamon, el grup de criança activa Som Tribu i el Grup d’Apoderament per a Dones del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD). En cas de pluja, l’acte es farà a la Sala de Plens.

Ahir, dijous 7 de novembre, durant la celebració del mercat setmanal, es va repartir informació a la ciutadania sobre prevenció i sensibilització, a més de difondre les activitats que es faran a la Llagosta durant aquest mes de novembre.

Biblioteca

La Biblioteca de la nostra localitat se suma a la programació amb dues propostes. La primera serà un cinefòrum que tindrà lloc el dimecres 13, a les 16 h, a Can Pelegrí. La pel·lícula que es comentarà serà Mi querida cofradía, de Marta Díaz de Lope Díaz. L’altra serà una edició especial de L’hora del conte, el dimecres 27 de novembre a les 18.30 h. Per aquest dia, la contacontes Puri Ortega explicarà Contes per la igualtat.

Tallers

Durant aquest mes es desenvoluparan tres tallers. El dijous 14 de novembre, a les 16 h, Can Pelegrí acollirà el taller La Llagosta al bosc de la vida: el paper de les dones com a cuidadores del planeta. Aquesta activitat acabarà amb l’escriptura de desitjos que s’afegiran a l’Arbre de la vida, que estarà exposat a Can Pelegrí a partir del 22 de novembre en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Per al 20 de novembre s’ha preparat una sessió titulada Parlen de les dones, que dinamitzaran les dramaturgues Anna Boix i Mireia Chalamanch i es farà al Casal d’Avis a partir de les 16 h. El darrer taller tindrà lloc el dia 21, a les 18 h a Can Pelegrí, i anirà a càrrec del Grup d’Apoderament per a Dones del CIRD, es presenta sota el nom d’Estima’t per estimar.

Per al dijous 28 de novembre, el grup de criança activa de la nostra localitat, Som Tribu, organitza una activitat per reflexionar sobre la violència obstètrica que pateixen les dones durant l’embaràs i el part. Serà a les 17.30 h, a Can Pelegrí.

Activitats per estudiants

Al llarg del mes de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO participarà a tot un seguit de tallers de prevenció i sensibilització de les violències masclistes. Per la seva part, l’alumnat de 1r de Batxillerat realitzarà un taller per promoure l’anàlisi, la reflexió i el debat al voltant del qüestionament dels models patriarcals i l’establiment de models alternatius de relació, que fomentin el respecte, la confiança, estiguin lliures de violència i en condicions d’igualtat. Aquesta proposta compta amb la participació de l’associació teatral Mousiké.

La programació del 25 N, Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes a la Llagosta, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 08.11.2019 | 13:18