L’Ajuntament s’adhereix a la commemoració del Dia internacional contra l’LGBTIFÒBIA

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de la Llagosta se suma a la commemoració avui 17 de maig del Dia internacional contra l’LGBTIFÒBIA. El Consistori s’adhereix a la Declaració institucional contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia internacional de la lluita contra l’homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. Amb aquesta jornada, es recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d’equitat i de no discriminació són elements fonamentals dels drets humans i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Amb motiu d’aquesta jornada, les institucions condemnen totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fan una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d’identitat de gènere o d’orientació afectiva i sexual; molt especialment en uns moments en els que els discursos LGBTIfòbics malauradament tornen a aparèixer.

Darrera actualització: 17.05.2021 | 10:46