La Llagosta reivindica la lluita per a l’eliminació de les violències masclistes

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 20:00

La Llagosta ha condemnat la violència masclista amb un espectacle artístic de dansa i amb la lectura d’un manifest institucional. L’acte central de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclista, que s’escau el 25 de novembre, s’ha celebrat aquesta tarda al Centre Cultural.

L’acte ha començat amb la lectura del manifest institucional, redactat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta. El text ha estat llegit per Zaïra Álvarez, membre de l’entitat Som Tribu La Llagosta; i Pau Fernández, un dels impulsors de la nova entitat Associació Juvenil contra la LGTBIfòbia. El text, a més de les violències sexuals o el maltractament físic i psicològic, fa referència a altres tipus de violència com la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, la violència vicària (que inclou la violència contra els fills i les filles), la violència digital, la violència institucional o la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública. “Des de l’Ajuntament seguim treballant per erradicar la violència masclista i creiem moltíssim en l’educació per lluitar en contra d’aquesta violència. Entenem l’educació no tan sols en els més joves, també en els adults. Tots hem de fer autocrítica”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán. En aquest sentit, l’alcalde Óscar Sierra, ha destacat “la reivindicació dia a dia la lluita contra la xacra del terrorisme masclista, que pateixen les dones. Com a pare, estic ultra preocupat pel món i la societat on s’ha de criar, i viure, la meva filla; però com alcalde estic plenament compromès amb les polítiques feministes per obtenir una igualtat real i acabar amb la xacra del masclisme”.

Després de la lectura del manifest institucional, la companyia de dansa NS ha centrat l’atenció de l’escenari amb una representació de dansa contemporània, que ha detallat les diferents fases d’una parella sentimental amb l’espectacle Sabates vermelles. La representació ha donat el punt de vista d’una dona adulta, que busca una relació sentimental entre iguals. “Fer el salt a la igualtat és fàcil, el que és complicat és caure en l’esglaó adequat. Després d’aquestes situacions complicades, tot és una incògnita i no se sap quin serà el desenllaç”, explicava en acabar la representació la directora de la companyia de dansa NS, Núria Serra. “La llum existeix i l’hem de buscar. Hem d’anar esglaó a esglaó, per trobar el correcte”, deia Cristian Ramos, ballarí de l'espectacle.

Més activitats

Les activitats de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclista continuen a la Llagosta. Els més petits seran els destinataris de l’activitat que organitza la Biblioteca de la Llagosta, amb l’Hora del conte i la història Jo vaig amb mi. L’acte tindrà lloc el 25 de novembre, a les 18.15 h, al Centre Cultural. La Biblioteca també ofereix fins al 27 de novembre una selecció de llibres amb ocasió de la commemoració del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. A més, l’Ajuntament organitzarà el 26 de novembre una jornada de formació per a professionals que intervenen en el circuit d’atenció a les víctimes de la violència masclista.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 09:08