Concentració i minut de silenci de condemna per les víctimes de violència masclista i vicària del que va d’any

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 21:00

La Llagosta s’ha concentrat per condemnar les sis víctimes per violència masclista i una nena per violència vicària que s’han registrat en aquest inici d’any. L’acte, que s’ha celebrat d’avant l’edifici consistorial avui dijous a les set de la tarda, ha estat convocat per l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de tots els grups polítics municipals i una quarantena de persones que s’han apropat a la plaça d’Antoni Baqué.

La concentració ha començat amb la lectura del manifest institucional, que ha llegit la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Melania Beltrán, i que recordava que malauradament des de l’any 2003 hi ha 1.188 dones assassinades a mans de la seva parella o exparella i del que va d’any hi ha sis dones mortes i una nena per violència vicària. “Volem que la prevenció i reparació de les dones en situació de violència masclista sigui l’eix troncal de la sensibilització cívica i de les polítiques i recursos públics”, ha llegit Beltrán, que també ha demanat que “els pressupostos de les administracions públiques i de les empreses privades, implementin els recursos necessaris per a la prevenció i reparació esmentada; formació, cures i serveis públics d’atenció a les dones”.

El manifest també ha reiterat la contínua lluita per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones. A més, el text assenyala el compromís que a cada sessió plenària es faci un record específic per a les agressions patides per violència masclista.

La concentració ha acabat amb un minut de silenci.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 21:59