Adhesió de l'Ajuntament a la campanya que promou la igualtat de gènere en el sector musical

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de la Llagosta s'ha adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor, impulsada per l' Institut Català de les Dones (ICD). L’objectiu d’aquesta campanya és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música.

L'ICD posa a disposició de la ciutadania, entitats i institucions la llista de reproducció de cançons a Spotify #BallemLliuresISensePor. Es tracta d’una llist col·laborativa, tothom pot participar per fer crèixer aquesta llista i proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses. Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones.

Les propostes seran filtrades ja que només hi poden haver a la llista temes que compleixin els següents requisits:

  • Afavorir la visibilització de les dones com a artistes musicals.
  • Tenir lletres que fomentin l'empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
  • Tenir lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
  • Tenir un esperit festiu.

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. En aquest grup podem trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. D’altres cançons son d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen com feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish.

A la llista es pot trobar d’un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 11:12