Colla Gegantera de la Llagosta

La Colla Gegantera de la Llagosta organitza les trobades geganteres a la Llagosta, com també participa a les cercaviles i les activitats d'altres entitats del municipi. A més, porta els Gegants de la Llagosta arreu de Catalunya, representant la població a les trobades geganteres amb en Josepet (pagès), la Blanqueta (pubilla), la Torradeta (llagosta), la Mariona (filla d'en Josepet i la Blanqueta) i en Llago (gegantó). Els Gegants han viatjat fins a la Catalunya Nord, Andorra, Castelló i Osca.

La Colla Gegantera ha organitzat la 14a i la 18a Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Occidental i Oriental els anys 2007 i 2011, respectivament. La primera Trobada Comarcal va ser un acte molt innovador a la Llagosta i força participatiu que va significar la consolidació de la Colla Gegantera. La Blanqueta, la nostra geganta, és Pubilla del Vallès 2007 i 2011.

La Colla Gegantera de la Llagosta ha estat galardonada amb el Premi Vallès Visió 2012.

Al 2015 va organitzar la primera Cursa de Gegants de la Llagosta amb motiu de la 28a Cursa Popular "Els 10 de la Llagosta". Al 2016 i 2017 es van celebrar la 2a i 3a edició, respectivament.

Any rere any, la Colla Gegantera organitza a la tardor una activitat solidària per a La Marató de TV3. En els darrers anys l'activitat principal ha estat el Zumba Gegant que ha anat aplegant més de 500 participants.

El 9 de setembre de 2016, primer dia de la Festa Major, va néixer la Mariona, la nova gegantona de la Llagosta, filla d'en Josepet i la Blanqueta. La seva mare va estar "embarassada" durant 9 mesos al llarg dels quals li anava creixent la panxa. El disseny de la Mariona va ser el resultat d'un concurs de dibuix entre els infants del municipi, que va guanyar en Julián Perucha. El seu nom va ser escollit per votació popular entre 3 opcions presentades per la Colla Gegantera: Mariona, Marina i Panotxeta. El 16 de setembre, la Mariona va ser presentada a la 10a Fira del Món Geganter celebrada a Llinars del Vallès.

Facebook oficial

Twitter

Canal YouTube

Instagram

Carrer de les Escoles, 62 - 08120 La Llagosta - Barcelona
Adreça electrònica: gegantsllagosta@hotmail.com
Horari:  
24 hores a través de l'e-mail i xarxes socials. Activitats: caps de setmana. Assajos: dimecres, de 17.30 h a 19 h al Centre Cultural de la Llagosta
Darrera actualització: 9.02.2024 | 12:45