Dia Mundial de l'Aigua

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua.

Portal interactiu

El tema escollit per al Dia Mundial de l'Aigua 2022 és “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”. Aquest és un pas important per obtenir l'atenció necessària per al paper dels recursos d'aigua subterrània mundials.

El paper de les aigües subterrànies continua guanyant importància a l’agenda mundial. El 2022 el Dia Mundial de l’Aigua vol fer una crida a l’acció que demana accions per garantir que les aigües subterrànies beneficiïn la societat ara i cap al futur. Encara no tenim prou coneixement dels recursos hídrics subterranis del món i, el que és més important, no gestionem adequadament els aqüífers. Això tindrà repercussions significatives en la sostenibilitat, ja que tots reconeixem la importància crítica i la dependència humana de les aigües subterrànies per construir la resiliència al canvi climàtic i per a la seguretat de l'aigua i dels aliments a tot el món.


 
Darrera actualització: 22.03.2022 | 08:14
Darrera actualització: 22.03.2022 | 08:14