Tractament i prevenció mosquit tigre

El tractament i prevenció del mosquit tigre és responsabilitat de tothom. L'Ajuntament disposa d'un servei d'assessorament per ajudar a combatre la seva propagació.

Malgrat la situació per sequera, les pluges per minsa que siguin poden fer esclatar la presència de mosquits. l'Ajuntament de la Llagosta recomana posar en marxa mesures preventives per tal d’evitar la proliferació del mosquit tigre.

Què poden fer?
El principal consell és eliminar qualsevol acumulació d'aigua a l'aire lliure. D'aquesta manera s'evita la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques. L'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar la plaga. Cal buidar dos cops per setmana els objectes i recipients de l'exterior que puguin acumular aigua (pneumàtics, gerros, llaunes de beguda, cendrers, joguines, bidons, galledes, pots, platets de testos de flors, etc), així com els safareigs o les basses petites. També cal evitar les acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos i que s'elimini l'aigua dels recipients on es trobin larves del mosquit. La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella, tanmateix cal tenir presente que aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector (transmissor) d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika.

Per qualsevol consulta, o dubte adreçar-se al servei de salut pública de l’Ajuntament. Més informació al web de Canal Salut.

Quin cost té:

Gratuït

Qui pot sol·licitar-ho:

Qualsevol veí o veïna de la Llagosta que tingui la necessitat de combatre el mosquit tigre.

Salut Pública

Passeig de l'Alcalde José Luis López Segura , 2-4 - 08120 La Llagosta - Barcelona
Telèfon: 93 560 39 11
Fax: 93 574 11 42
Adreça electrònica: llgt.salutpublica@llagosta.cat
Horari:  
Atenció presencial amb cita prèvia, dimecres, de 10 a 12 h.
Darrera actualització: 17.01.2024 | 19:17