Quarta jornada del cribratge intensiu a la Llagosta

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 12:00

Avui té lloc la quarta jornada del cribratge intensiu contra la Covid-19 que fa aquesta setmana el Departament de Salut de la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta. En aquesta ocasió, estan citades al Centre Cultural les persones que voten a l’Escola Joan Maragall.

El Centre Cultural estarà obert de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h per fer la realització dels testos antigènics ràpids (TAR). Si hi ha cua, a les 13.30 h i a les 18.30 h es tanca l’accés a les proves. Segons dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, fins a les 14 hores d'avui dijous, 2.504 persones s'han fet el test. 

Aquesta actuació preventiva està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Les persones que hagin donat positiu per Covid-19 en una prova realitzada en els darrers mesos no cal que s’adrecin al Centre Cultural.

Divendres i dissabte, les proves estan reservades per a totes aquelles persones que, per algun motiu, no han pogut anar el dia assignat. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Darrera actualització: 26.11.2020 | 14:52