Protecció Civil activa l’alerta per l’onada de fred amb una forta baixada de les temperatures

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 17:00

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Procicat per l’onada de fred amb una forta baixada de les temperatures a les cotes altes del Pirineu i Pre-Pirineu durant els tres pròxims dies. A més, a les comarques de l’interior de Catalunya i del prelitoral central -on hi ha la Llagosta- també es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en què el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé.

També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 19:26