Programació àmplia d’activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 00:00

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra avui, la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions (TVSMiA), de la qual forma part l’Ajuntament de la Llagosta, ha preparat un programa d’activitats, sota el lema Obrir portes sense por, que es realitzarà durant els mesos d’octubre i novembre amb l’objectiu sensibilitzar la societat sobre la salut mental, lluitar contra l’estigma i donar visibilitat a les persones amb problemes de salut mental.

El programa inclou activitats organitzades per diferents entitats o institucions membres de la taula, des de debats sobre salut mental, programes de ràdio i tallers en benestar emocional fins a diferents actes culturals i esportius de sensibilització, tals com exposicions, torneigs de pàdel, exercicis físics guiats i concursos literaris. Les activitats compten amb la participació de professionals de les diferents entitats i persones amb problemes de salut mental i estaran obertes a tota la comunitat.

La  Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions es va constituir el 2017 com un nou espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental i addiccions als municipis de Caldes de Montbui, Gallifa, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

La Taula està constituïda per entitats del moviment associatiu de familiars i persones afectades; serveis municipals de les poblacions que conformen la Taula, recursos de la xarxa de salut mental i d’atenció primària de salut i altres agents claus per a la salut mental.

Darrera actualització: 10.10.2022 | 10:34