Molta participació en la primera jornada del cribratge intensiu contra la Covid-19 a la Llagosta

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 00:00

Des de primera hora, un bon nombre de persones s’han adreçat al Centre Cultural de la Llagosta per fer-se proves en el marc del cribratge intensiu contra la Covid-19 que fa aquesta setmana el Departament de Salut de la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta. A les 9 del matí, ja hi havia una cua important a les portes del Centre Cultural.

Aquesta actuació preventiva es farà fins dissabte al Centre Cultural de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons i està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Les persones que hagin donat positiu per Covid-19 en una prova realitzada en els darrers mesos no cal que s’adrecin al Centre Cultural.

El Centre Cultural estarà obert de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h per fer la realització dels testos antigènics ràpids (TAR). Per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues, la citació de la població s’ha organitzat en funció de les seccions censals del municipi. D’aquesta forma, les persones que voten al Centre Cultural hauran d’anar-hi avui dilluns; les de l’Escola les Planes, dimarts; les que voten a l’Escola Sagrada Família, dimecres; i per últim, les que voten al Joan Maragall, aniran dijous. Divendres i dissabte està reservat per a totes aquelles persones que, per algun motiu, no poden anar el dia assignat. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 11:38