L'Institut Marina de la Llagosta ha estat seleccionat novament per participar al programa Erasmus +

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

L'Institut Marina de la Llagosta ha estat seleccionat novament per participar en un nou projecte Erasmus +. La regidora d'Educació Secundària i Formació Contínua, Melania Beltran, juntament amb la directora del centre, Anabel Giménez, han rebut al professorat d'altres països que participen al projecte i els han guiat per diferents indrets de la nostra localitat.

El projecte Erasmus + en el que pren part l'institut llagostenc és diu Health To Meet You i pretén fomentar pràctiques positives en relació amb la salut entre alumnat, professorat i tota la comunitat educativa. El projecte avarca diferents aspectes com l'emocional, el nutricional o el medi ambient. El centre educatiu de la nostra localitat acull aquesta setmana la visita de professorat soci del projecte: Turquia, Croàcia, Àustria, Letònia i Txèquia. Tres membres de cada institut prenen part d'aquesta trobada, o mobilitat que és com s'anomena al programa Erasmus +. Els participants al projecte van arribar a Barcelona diumenge i ahir ja van visitar l'Institut Marina. Avui, els professors i les professores europeus han realitzat una visita pel nostre municipi.

La regidora d'Educació Secundària i Formació Contínua, Melania Beltran considera que el programa Erasmus + "ja està consolidat a l'Institut Marina. És una oportunitat magnífica per conèixer gent d'altres indrets. A més permet donar a conèixer la Llagosta, un municipi que està molt a prop de Barcelona". Beltran creu que "és enriquidor poder practicar l'anglès amb altres persones que tampoc el tenen com a idioma mare". La regidora d'Educació Secundària i Formació Contínua també els ha adreçat unes paraules a la Sala de Plens, on ha lliurat al professorat un exemplar del llibre Mirades. La Llagosta: passat,present i futur.

Aquesta és la primera mobilitat del projecte Erasmus + “Health To Meet You”. La setmana estarà dedicada a treballar el tema de l'educació emocional, una de les parts del projecte. Fins divendres, el professorat analitzarà les activitats que s'estan fent a l'Institut a l'entorn del projecte i prepararan les properes mobilitats que es faran amb l'alumnat. Al febrer visitaran Croàcia i al curs 2020-2021 aniran a Àustria. En aquestes trobades participaran quatre alumnes de cada centre, en total 24, que seran acollits per famílies dels instituts de cada població. El professorat assistirà a dues mobilitats més, a Txèquia i a Turquia.

La coordinadora del projecte Erasmus + a l'Institut Marina, Raquel Abad, creu que "aquest projecte ajuda a l'alumnat, que és el principal beneficiari, i al professorat a obrir les ments, trencar prejudicis i treballar tant les competències com, sobretot, els valors". Abad ha destacat que l'Erasmus + "és una oportunitat pers als estudiants de l'institut públic de la Llagosta, de participar en un projecte que cada vegada té més qualitat".

Segell de Qualitat Europeu

Prova d'aquesta qualitat el Segell de Qualitat Europeu que ha rebut l'Institut Marina al mes d'octubre pel projecte Erasmus Ka2  Go For Literacy to Enlighten your Future que ha tingut una durada de dos anys (2017-2019). Aquest segell és el màxim reconeixement per a un projecte europeu que, en aquest cas ha permès millorar a l'hora de treballar les competències lingüístiques en les classes de l'institut, innovar i fomentar el treball en equip. El de la Llagosta és un dels pocs instituts catalans que ha obtingut aquest reconeixement.

Darrera actualització: 26.11.2019 | 11:50