Les escoles de la Llagosta han reobert a la fase 2 del desconfinament

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 00:00

Amb l’entrada a la fase 2 del desconfinament, els centres escolars de la nostra localitat han obert les seves portes als infants i joves. El curs acadèmic finalitzarà de forma telemàtica, però les escoles atenen aquelles famílies que per necessitat han de portar als seus fills i filles. En el cas d’aquells que acaben cicle, com ara sisè de primària o secundària poden rebre orientació i suport de manera presencial.

En educació infantil (de P3 a P5), les famílies poden portar els seus fills sempre i quan els seus progenitors treballin de forma presencial. En aquest cas, l’anada dels infants a escola ha estat molt baixa, a Les Planes, d’uns set infants que hi havia previst que anesin, ho han fet avui quatre; al Joan Maragall han anat tres, a la Safa ho han fet dos i a la Gilpe, set.

Pel que fa als de 6è, les escoles de la Llagosta van coordinar-se per fer dos dies a la setmana. En aquest cas, l’assistència dels nois i les noies els pot servir per poder tancar una etapa escolar que finalitza, ja que el proper curs inicien l’ESO. Al Joan Maragall, que té tres línies de sisè, avui han anat 34 alumnes. A Les Planes han assistit una desena d’alumnes, a la Safa s’han trobat amb 26 i la Giple amb vuit.

Abans d’anar al col·legi, les famílies havien d’avisar prèviament i portar una declaració signada conforme els infants no estaven afectats per coronavirus i no tenien cap símptoma compatible amb la malaltia. Al centre, s’han establert grups reduïts, han mantenigut les distàncies de seguretat i han incrementat la higiene, entre d’altres mesures de seguretat.

Secundària

A secundària el curs també acabarà telemàticament. L’Institut Marina ha ofert al seu alumnat la possibilitat de fer alguna activitat presencial amb totes les mesures de seguretat previstes als protocols. Només un grup que s’està preparant per a les Proves d’Accés a la Universitat s’ha acollit a aquest oferiment i demà farà una classe de matematemàtiques presencial. La resta de joves acabaran el curs com ja fa moltes setmanes que ho fan, de forma telemàtica.

Amb el mateix sistema s’estan realitzant les entrevistes familiars. En aquestes entrevistes s’està informant a les famílies que a partir del proper curs els alumnes ja no tindran llibre de text i faran servir publicacions i eines digitals. El centre recorda que per a qualsevol consulta es pot trucar a la secretaria del centre, al telèfon 93 560 73 31, que ja porta atenen als estudiants des del passat 18 de maig.

Al centre de secundaria Balmes han establert aquesta setmana un dia per a cada curs. Ahir, va ser el torn de primer d’ESO, amb onze alumnes; avui han anat set alumnes de segon; demà serà el torn dels de quart i dijous els de tercer. La propera setmana faran les entrevistes familiars i el divendres 19 de juny l’han reservat per a que els joves de quart d’ESO es puguin acomiadar.

Escola Bressol

Pel que fa a l’Escola Bressol Municipal Cucutras, obrirà el servei el dilluns 15 de juny i ho farà fins el 31 de juliol. Els nadons menors d’un any no podran assistir. Per a la resta, des d’un any fet i fins als 3, estaran agrupats en grups de cinc alumnes per espai. Si se supera la capacitat del centre, es donarà prioritat a les famílies que els seus progenitors treballin de forma presencial.

Darrera actualització: 09.06.2020 | 19:56