L'alcalde torna a reclamar a la Generalitat més recursos per a l'ambulatori

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 16:30

L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha enviat avui una carta a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, reclamant, de nou, més recursos per al Centre d'Atenció Primària (CAP) de la nostra localitat. Sierra li explica a la consellera que l'ambulatori es troba en un estat de semicol·lapse, que manquen recursos i que és necessari que se’l doti de personal per garantir el seu correcte funcionament. "Cal actuar per evitar les dificultats que s'està trobant molta gent a l'hora de poder aconseguir contactar-hi telefònicament i per millorar l’atenció, evitant la poca qualitat de la telemedicina que actualment s'està portant a terme arreu", assegura l'alcalde.

Sierra considera primordial recuperar les urgències nocturnes al nostre municipi. "És quelcom que venim reclamant des de fa mesos i que reitero en aquest escrit", li recorda a la consellera. "Aquests últims aspectes que acabo de descriure, si no es recondueixen, provocaran que, en breu, hi hagi concentracions de la ciutadania davant del CAP, fet que pot posar en perill la salut de les persones en moments tan delicats com els que estem vivint. No crec que la ciutadania hagi d'arribar a aquests termes. Ho heu de solucionar abans", explica l'alcalde.

"Com a alcalde, haig de vetllar per la salut de la meva ciutadania i, tot i que ara estem units per fer front a la pandèmia de la Covid-19, no podem deixar de banda altres atencions sanitàries que requereixen els nostres veïns i veïnes, especialment aquella part de la població amb una edat avançada i/o amb afeccions cròniques", s'indica en la carta.

A més, Óscar Sierra afegeix que no es poden permetre situacions com la que es va donar el dilluns 19 d’octubre, quan una veïna del municipi va morir a casa seva sense rebre cap mena d’atenció sanitària, havent-la sol·licitat al seu CAP. L'alcalde reclama a la consellera una investigació referent a aquesta situació i també li demana fer una reflexió per ser conscients de les conseqüències de no tenir una atenció sanitària totalment operativa.

"Les meves reclamacions són les de tots els ciutadans i ciutadanes del meu municipi i, com no podria ser d’una altra manera, resto a la seva disposició per fer front a aquesta situació que cap de nosaltres desitja", conclou la carta.

 

 

Darrera actualització: 21.10.2020 | 16:51