L'Ajuntament se suma a un programa de la Diputació per garantir la continuïtat de les parades del Mercat Municipal

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 09:19

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de consolidar el programa Reempresa als mercats municipals de la demarcació i de posar en marxa un nou programa, a través d’una prova pilot, per tal de fer arribar els serveis de Reempresa a municipis petits de la província, entre els quals la Llagosta.

La signatura d’aquest conveni coincideix en un moment de forta inestabilitat econòmica en el qual es preveu el tancament de molts negocis a causa de la situació generada per la Covid-19. Les dues institucions sumen esforços per evitar el tancament de negocis i ajudar a mantenir viu el teixit empresarial del conjunt de la demarcació. L’acord, que té vigència fins al 2021, té prevista l’atenció telemàtica així com l’organització de sessions informatives, suport i acompanyament gratuït per a totes les persones interessades.

Per tal de millorar la transmissibilitat de les parades i apropar els avantatges d’instal·lar-se en un mercat municipal, la Diputació de Barcelona i Reempresa van posar en marxa l’any 2017 Reempresa Mercats Municipals. Des d’aleshores, s’ha evitat el tancament de més de 70 parades en la norantena de mercats de la demarcació en els quals s’ofereix el servei. Ara, la Diputació de Barcelona consolida el servei de Reempresa als mercats municipals per poder adquirir una parada en funcionament o una parada disponible a través de Reempresa amb l’objectiu d’evitar que aquests espais, tan importants pels pobles i ciutats de Catalunya, tanquin per falta de relleu.

A més, està previst que Reempresa s’encarregui de la transmissió empresarial d’establiments comercials de titularitat municipal per donar suport i fomentar la tasca dels ajuntaments de la demarcació per tal de mantenir viu el teixit comercial local.

Una de les novetats d’aquest conveni és l’arribada de Reempresa als municipis petits de la província de Barcelona. A través d’una prova pilot a 10 municipis es treballarà per garantir la continuïtat dels seus negocis, evitar la pèrdua de llocs de treball i fomentar el creixement econòmic d’aquestes poblacions. “Amb aquesta ampliació donem la possibilitat de poder participar als municipis més petits en un projecte d’èxit amb el qual s’evita el tancament de parades als mercats municipals”, ha indicat el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona i alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra.

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i la fundació Autoocupació que té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu.  

El Centre de Reempresa de Catalunya posarà en marxa un espai propi al seu web amb informació del servei i la possibilitat d’inscriure-s’hi de manera gratuïta.

Darrera actualització: 02.07.2020 | 10:18