L’Ajuntament es va reunir dilluns per fer seguiment del Pacte per la Reconstrucció Econòmica i Social

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 11:00

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de la Llagosta es van reunir dilluns al saló de plens per fer seguiment de les actuacions contemplades al Pacte per la Reconstrucció Econòmica i Social del municipi de la Llagosta arran de l’emergència sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19. A la trobada, van assistir l’alcalde, Óscar Sierra; el regidor per la Reconstrucció econòmica i social, Marc Ruiz; la regidora d’Economia i Hisenda i portaveu del grup municipal socialista, Conchi Jiménez; els edils d’ERC, Xavier Cols i Cristina Segura; la regidora de LLEC, Eva Miguel, i l’edil de Cs, Jorge Sabanza.

Els membres de l’equip de govern municipal van explicar als representants de l’oposició les accions que ja s’han portat a terme, quan fa sis mesos que es va aprovar el Pacte. En diverses reunions de la Junta de portaveus, s’han anat explicant algunes de les mesures aplicades, però el govern local va voler fer dilluns una trobada específica sobre el Pacte. Segons aquest document, el Consistori destinarà uns 300.000 euros a ajudes socials, a comerços locals i a promoció econòmica.

El Pacte, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals, contempla actuacions sobre la prevenció sanitària, protecció social dels veïns i veïnes, reactivació de l’economia local, foment de l’ocupació, protecció mediambiental, igualtat, accés a l’educació per a tots els nens i nenes del municipi, la cultura no s’atura, l’esport com a forma de vida i eina socialitzadora, assessorament i acompanyament del jovent, protecció del col·lectiu de gent gran i una ciutadania ben informada.

“En un primer moment, es va actuar en mesures de seguretat i sanitat i ara estem centrats a ajudar les famílies i el comerç”, ha explicat el regidor per la Reconstrucció econòmica i social, Marc Ruiz. L’edil ha recordat que el Pacte “és un document viu, que s’anirà revisant per introduir noves mesures en funció dels escenaris que es puguin donar”.

Durant la pandèmia, s’han incrementat considerablement els ajuts socials. El Pacte contempla una partida de 100.000 euros per a aquesta finalitat. L’Ajuntament també ajudarà als comerciants i l’alcalde els ho explicarà divendres en una reunió telemàtica.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 11:11