L’Ajuntament de la Llagosta redacta l’Agenda Urbana 2030

Divendres, 28 de juliol de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament està elaborant l’Agenda Urbana de la Llagosta 2030 amb el suport d’un recurs de la Diputació de Barcelona. Aquest document establirà una sèrie d’accions per aconseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà d’acord amb els criteris establerts per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Ahir, es va celebrar una reunió a l’Ajuntament a la qual van assistir el regidor de l’Agenda 2030, Marc Ruiz, tècnics municipals i de la Diputació i l’empresa que està redactant l’Agenda, Portacabot. Durant la trobada es va fer un repàs de la diagnosi prèvia a la redacció de l’Agenda i es van analitzar les oportunitats que s’han detectat a la Llagosta.

L’elaboració de l’Agenda Urbana comptarà també amb un procés participatiu obert a la ciutadania, que es portarà a terme a partir de la segona quinzena del mes de setembre. Està previst que el document final estigui enllestit a finals d’any.

L’Agenda Urbana té onze objectius estratègics: ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo; evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent; prevenir i reduir els impactes del canvi climàtic i millorar la resiliència; fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia circular; afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible; fomentar la cohesió social i cercar l’equitat; impulsar i afavorir l’Economia Urbana; garantir l’accés a l’habitatge; liderar i fomentar la innovació digital; millorar els instruments d’intervenció i la governança i millorar la salut pública.

“L’Agenda Urbana és un document estratègic, que forma part de l’Agenda 2030, amb la qual és pretén aconseguir un desenvolupament sostenible”, ha explicat el regidor de l’Agenda 2030. “L’objectiu és tenir un municipi més just, productiu i verd”, ha afegit Marc Ruiz, que ha destacat que, al setembre, “iniciarem un procés de participació ciutadana; l’Agenda Urbana és un document de ciutat que hem de fer entre tots i totes”.

Darrera actualització: 28.07.2023 | 11:59