L'Ajuntament celebrarà dijous el ple ordinari d'abril

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 12:00

Dijous, a partir de les 19 hores, se celebrarà el ple ordinari del mes d'abril de l'Ajuntament de la Llagosta. Serà una sessió en la qual els regidors participaran per videoconferència. El ple es podrà seguir per Youtube al següent enllaç: https://youtu.be/Jv-R-FUI9kE

Durant el ple, se sotmetrà a aprovació de forma inicial la modificació de l'Ordenança de convivència ciutadania i de la via pública del municipi de la Llagosta. L’objectiu és endurir la regulació de les infraccions corresponents a les defecacions dels animals domèstics de companyia i la gestió dels residus de plàstic, especialment els residus sanitaris, com ara guants o mascaretes. A partir de la declaració de l’estat d’alarma s’ha detectat a la Llagosta un increment en el número de defecacions d’animals domèstics als carrers, així com en el volum de deixalles mal gestionades a la via pública, especialment guants de plàstic, mascaretes o altres embolcalls de plàstic.

Durant el ple, es ratificaran els diferents decrets d'Alcaldia en relació a la gestió de la crisi sanitària i l'estat d'alarma provocat pel Covid-19.

També està previst aprovar el cànon corresponent a l'explotació de l'aparcament de camions de Can Donadéu entre març del 2019 i febrer del 2020. L'Associació de Transportistes de la Llagosta, que és l'entitat que gestiona aquest equipament, haurà de pagar 11.752,48 euros en quotes mensuals fins al febrer de 2021.

A més, el Ple ratificarà la proposta aprovada per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Llagosta el 5 de març d'adhesió del Consistori llagostenc al manifest de la Diputació de Barcelona "8 de març de 2020. Dia Internacional de les Dones. Per un futur radicalment igualitari".

També s'aprovarà el manifest "A la Llagosta i al Món reivindiquem el mateix sou per la mateixa feina". Des de l'Ajuntament, es considera que les dones han de tenir les mateixes possibilitats d'accés a l'ocupació que els homes i de fer el seu camí laboral, a més de tenir el mateix salari per treball d'igual valor, perquè corregir aquestes desigualtats implica millorar les pensions i la protecció social de les dones.

A més, s'aprovarà el conveni de col·laboració per a l’establiment de les condicions de gestió i funcionament dels ajuts de menjador entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Llagosta amb efectes des de l’1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2023.

L'Ajuntament de la Llagosta i el Consell Comarcal del Vallès Oriental cada any manifesten l'interès mutu de col·laborar en la programació, la coordinació, la prestació i el finançament total o parcial de projectes, programes i accions en matèria de serveis socials. Per això, dijous també s'aprovarà el contingut i la signatura Addenda 2020 al VI Conveni interadministratiu de col·laboració per a la coordinació, la programació i el finançament de Serveis Socials entre les dues administracions. 

El ple acabarà amb l'habitual torn de precs i preguntes. La ciutadania pot fer preguntes per tal que siguin contestades durant el ple. Cal omplir el formulari que hi ha en aquest enllaç https://www.llagosta.cat/preguntes-al-ple/.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 11:22