L’Ajuntament aprova una moció de suport al poble sahrauí

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 10:40

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir durant el ple ordinari del mes de novembre una moció en la qual mostra el seu suport al poble sahrauí davant de l’escalada militar al Sàhara Occidental. El text va ser presentat i aprovat pels grups municipals del PSC, ERC i LLEC. Cs es va abstenir.

A la moció, s’insta al Regne del Marroc a que compleixi els acords internacionals i, en concret, el Pla d’arranjament i que retiri de forma immediata els seus efectius militars del Guerguerat i deixi d’utilitzar el Guerguerat o un altre pas del sud-oest del territori sahrauí per comunicar-se amb Mauritània.

També es fa una crida a la comunitat internacional i, particularment, a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori perquè assumeixi el seu mandat i vetlli pel respecte i el compliment de la Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides del 29 d’abril de 1991 que contempla la realització d’un referèndum d’autodeterminació i que assigni un nou Enviat Especial per al Sàhara Occidental. A més, demana a totes les administracions que promoguin de manera activa la inclusió d’un mecanisme d’observació i protecció dels drets humans de la població sahrauí.

Durant el ple, que va ser telemàtic i que va durar dues hores i mitja, es va ratificar per unanimitat el decret d’Alcaldia d’aprovació inicial de les bases reguladores de la convocatòria de subvencions als comerços afectats per la Covid-19. La regidora de Comerç, Isabel Rodríguez, va indicar que “aquests ajusts formen part de les mesures que estem portant a terme per donar suport al comerç local, que representa una bona part de l’economia de la Llagosta”.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar que “el comerç local dóna vida al poble, crea ocupació i ofereix producte de qualitat”.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal del PSC, Conchi Jiménez, va indicar que “és una aposta pel comerç local i per la seva continuïtat”.

L’edil de LLEC, Eva Miguel, va indicar que “hauria afegit algun criteri diferent en les bases”, mentre que el regidor de Cs, Jorge Sabanza, va assegurar que “els comerços necessiten tot el nostre suport”.

També, es va aprovar per assentiment l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones.

Un altre dels punts va ser la presa de possessió d’Hèctor Arenas com a nou regidor d’ERC en substitució de Xavier Cols, que es va acomiadar ahir amb un missatge d’agraïment a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament. “M’he sentit molt valorat i estimat, però era el moment de donar un pas al costat”, va dir Cols, que ha estat edil de l’Ajuntament de la Llagosta durant cinc anys i mig.

Durant el ple es van aprovar dues modificacions pressupostàries. També, es va donar llum verda a la Declaració de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa a la qual s’han adherit tots els grups municipals.

A més, es van debatre dues mocions presentades per Cs. Una, per donar l’opció a les famílies de demanar la jornada contínua als centres educatius de la Llagosta, va ser rebutjada amb el vot a favor de Cs, l’abstenció del PSC i els vots en contra d’ERC i de LLEC. La majoria de grups van considerar que la moció era insuficient i que havia de venir acompanyada d’altres mesures. L’altra, per garantir l’ús de mascaretes transparents homologades a tot el personal dels organismes públics, va ser aprovada amb l’única abstenció de LLEC.

El ple va acabar amb el torn de precs i preguntes. La sessió es pot tornar a veure per Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/LgRUux8DC6M

Darrera actualització: 27.11.2020 | 10:45