L’Ajuntament aprova ajudes per a 115 comerços afectats per la pandèmia de la Covid-19

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat finalment 115 de les 123 sol·licituds rebudes en el marc de les ajudes que havia fixat per a comerços de la nostra localitat que hagin patit o estiguin patint dificultats per la pandèmia de la Covid-19, provocades pel tancament temporal dels seus negocis. Cada establiment rebrà un total de 869,56 euros. Les altres vuit sol·licituds presentades en el marc d’aquests ajuts han estat denegades per incompliment d’algun punt de les bases que regulaven aquesta convocatòria especial.

Un total de 123 comerços van presentar les sol·licituds durant el termini, que va finalitzar el 31 de desembre. El límit màxim subvencionable era de mil euros per establiment. En funció del nombre de sol·licituds presentades i acceptades, s’ha determinat l’import exacte de la subvenció per establiment de 869,56 euros, atenent a l’import total de la partida dividit entre el nombre d’establiments acceptats. L’Ajuntament de la Llagosta destinava 100.000 euros a aquests ajuts, que formen part del Pacte per la reconstrucció econòmica i social de la Llagosta per la crisi de la Covid-19.

Després d’una primera comprovació de les sol·licituds, el Consistori va reclamar la documentació que faltava en alguns casos. L’Ajuntament va rebre una sol·licitud d’ajut fora de termini i precisament per aquest motiu va ser desestimada. La Junta de Govern Local va aprovar ahir l’expedient definitiu.

“Esperem que aquesta ajuda directa serveixi perquè els comerciants puguin fer front en part a aquesta difícil situació que estan patint”, ha dit avui el regidor per la Reconstrucció econòmica i social, Marc Ruiz, que desitja “que tant la Generalitat com el Govern Central destinin més ajuts al comerç”.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 09:34