La primera fase de reforma de Can Baqué ja està acabada

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 11:00

L’Ajuntament de la Llagosta ha donat per finalitzada la primera fase de rehabilitació de Can Baqué. La darrera operació que s’ha portat a terme ha estat la col·locació en diversos punts de la masia d’uns elements per evitar que els coloms malmetin l’edifici i el seu entorn. La rehabilitació ha estat executada, per encàrrec de l’Ajuntament, per l’empresa RÈCOP Restauracions Arquitectòniques.

La primera fase de remodelació de Can Baqué ha consistit en la rehabilitació de façanes, neteja i desinfecció de l’interior de l’edifici, demolicions d’elements d’obra no aprofitables i desmuntatges, entre d’altres. També s’ha restaurat la porta d’entrada a l’edifici i s’han instal·lat uns elements per evitar la presència de coloms.

Ara, l’Ajuntament estudiarà quan es podran realitzar les següents fases de l’obra. A causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, el Consistori es replantejarà tot el capítol d’inversions. Depenent de com quedi l’economia de l’Ajuntament i les necessitats futures, el calendari previst de la reforma de Can Baqué s’haurà de modificar. “Tot i les incerteses del futur, estem contents perquè en aquesta primera fase s’han fet actuacions importants per garantir que aquesta masia històrica deixi de fer-se malbé, ha dit el regidor d’Urbanisme, Marc Ruiz.

La masia de Can Baqué és propietat de l’Ajuntament i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local pel Ple del Consistori l’any 2011.

Darrera actualització: 04.06.2020 | 11:30