La Policia Local intensifica la vigilància dels conductors de patinets elèctrics

Dimecres, 24 de febrer de 2021 a les 00:00

La Policia Local està intensificant la vigilància respecte a la conducció de patinets elèctrics a la nostra població. Després d'un primer període en el qual només es va informar als conductors sobre l'entrada en vigor de la nova normativa d'ús d'aquests vehicles, ara ja s'està multant. Fins al 21 de febrer, la Policia Local de la Llagosta havia posat 13 multes a conductors de patinets elèctrics per diferents infraccions. Al mes de gener, en va interposar cinc i, aquest mes de febrer, vuit. En set ocasions, la sanció va ser per portar al vehicle un nombre superior de persones al de les places autoritzades. Tres persones van ser multades per circular per la vorera o zona de vianants. Les altres tres multes van ser per no obeir un senyal d’entrada prohibida per a tota classe de vehicles, per conduir de forma negligent i per fugir del lloc d’un accident sense facilitar les dades.

Aquest any, hi ha hagut dos accidents en els quals estaven involucrats patinets. Un dels sinistres va ser entre un patinet i un cotxe. El conductor del primer vehicle va patir lesions. L’altre accident va ser l’atropellament per part d’un patinet d’un vianant, que va patir ferides.

El dia 2 de gener va entrar en vigor la nova regulació dels vehicles de mobilitat personal, entre els quals es troben els patinets elèctrics. Són vehicles d’una o més rodes, d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h. No poden circular per les voreres i tenen prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies o túnels urbans. Els seus conductors estan sotmesos a les mateixes taxes màximes d’alcohol permeses per la Llei de seguretat viària, així com a la prohibició de conduir amb presència de drogues en l’organisme. Tampoc no poden portar auriculars posats ni fer ús del mòbil o qualsevol altre dispositiu mentre van conduint.

La Policia Local de la Llagosta recorda que els patinets elèctrics no són joguines i que el seu ús està regulat per una normativa.

Darrera actualització: 24.02.2021 | 12:47