La Llagosta ha acollit la presentació comarcal de l'adhesió de l'hostaleria a la campanya de recolida d'envasos lleugers

Divendres, 20 de desembre de 2019 a les 00:00

La Llagosta ha acollit aquest matí l’acte de presentació de les dades comarcals d’adhesió a la campanya de recollida d’envasos lleugers impulsada per Ecoembes amb la col·laboració del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès i dels ajuntaments a on s’ha desenvolupat el projecte, entre ells el de la nostra localitat. A la Llagosta 41 establiments de la restauració i l’hosteleria s’han implicat en aquesta iniciativa.

L’acte de presentació, que s’ha celebrat al restaurant La Família de la nostra localitat, un dels establiments adherits a la campanya, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra; el tercer tinent d’Alcalde, Jordi Jiménez; el president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Albert Camps; i Irene Luna, representant d’Ecoembes a Catalunya, entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics (contenidor groc).

Durant l’acte s’ha agraït el compromís dels establiments de l’àmbit del Consorci, i s’ha fet entrega d’una jaqueta curta de xef per posar en valor la tasca que fan els “ECOHOSTALERS” del Vallès Oriental, que representen el 6% del total d’establiments adherits en l’àmbit espanyol.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha indicat que aquesta campanya “ajudarà a assolir els objectius 20/30, els objectius del mil·leni, lluitar contra l’emergència climàtica i contra l’escalfament global”. Sierra ha afegit que es una bona campanya “perquè participen uns dels grans productors de residus del poble. A la Llagosta tenim una gran tradició de restauració i hosteleria i els 41 establiments que s’han incorporat al projecte obtindran uns bons resultats”.

El president del Consorci, Albert Camps, ha destacat la importància de la participació del canal HORECA (hotels, restaurants, cafeteries, serveis de càtering) en els models de recollida selectiva dels municipis i “que la col·laboració i participació en aquest programa és fonamental per incrementar el percentatge de recollida selectiva d’envasos lleugers”. Camps també ha recordat que “els residus comercials són de l’ordre del 30% dels total dels residus que es generen”.

La representant d’Ecoembes a Catalunya, Irene Luna, també ha incidit en la necessitat de fer extensiu el reciclatge dels envasos en aquells espais on passem el nostre temps. Per això, ha destacat, “es fa necessari comptar amb la col·laboració d’hostalers compromesos, perquè gràcies a ells és possible donar una segona vida als residus que generen en la seva activitat diària. Junts, a poc a poc, evolucionem amb pas ferm cap a un model d’economia circular”.

A l’acte també ha intervingut el cap de cuina dels Restaurant la Família, Jesús de Vigo, que ha indicat que “amb aquesta campanya el rebuig només representa ara el 25 % de les deixalles del restaurant”. De Vigo ha comentat que “hem implicat al personal i això també es tradueix en que aquest hàbit del reciclatge ho portin també a les seves cases”.

Al Vallès Oriental, 893 establiments d’onze municipis s’han implicat en aquesta campanya. A més de la Llagosta, hi ha els municipis de Caldes de Montbui, Cardedeu, Granollers, la Garriga, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Celoni i la Roca del Vallès. Ecoembes ha repartit un total de 42 papereres i 689 contenidors per a la gestió dels residus d’envasos, així com el distintiu “ecohosteler” a tots els participants

Darrera actualització: 20.12.2019 | 14:42