La Generalitat crea una línia de subvencions per a comerços i negocis afectats per les mesures contra la Covid-19

Dilluns, 9 de novembre de 2020 a les 00:00

El Govern de la Generalitat ha aprovat un nou paquet de subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració, els centres d’estètica i bellesa, els parcs infantils privats, l’oci nocturn i els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la Covid-19.

Aquesta subvenció té la finalitat de reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament que ha comportat la resolució de la Generalitat, que va implicar la suspensió de les activitats de restauració i locals d'estètica i la prohibició de l'obertura d'establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats. També inclou la concessió de les subvencions en l’àmbit de les activitats d’oci nocturn, amb la finalitat de reactivar i impulsar aquestes activitats.

La subvenció per a bars, restaurants, cafeteries, centres d’estètica i bellesa, i establiments o locals de centres o recintes comercials, serà d’una aportació única de 1.500 euros. Per als parcs infantils privats, l’aportació puja fins als 6.000 euros. Els bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, sales de de concerts, d’infància i joventut, discoteques i karaokes, es podrà accedir a una aportació única de 6.000 euros, per a establiments de menys de deu treballadors, i de 9.000 euros, per a establiments de deu o més treballadors.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics o privats, nacionals o internacionals, tenint en compte que l'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes o ingressos, superi el cost de l'activitat subvencionada.

La convocatòria i el tràmit estaran disponibles en breu a travès del web canalempresa.gencat.cat.

Darrera actualització: 09.11.2020 | 14:29