Inaugurat el nou Skatepark del Parc Popular

Dissabte, 17 de febrer de 2024 a les 14:00

El nou Skatepark de la Llagosta ja és una realitat. L'Ajuntament ha inaugurat avui dissabte la nova instal·lació, ubicada al Parc Popular amb uns tallers d'skate i scooter i, posteriorment, una exhibició de pro-riders. A més, el nou parc de patinatge compta amb un nou mural, que s'han encarregat de pintar els grafiters Adry, veí de la Llagosta, i Neno.

L'escola Skatia ha estat l'encarregada d'organitzar els tallers d'iniciació, que han servit per encetar la jornada. Desenes d'infants han participat, gratuïtament, a les classes per rebre nocions per patinar, fer salts i trucs a les diferents zones del nou parc. Tot seguit, l'alcalde Óscar Sierra, la regidora de Joventut, Núria Guerrero, i alguns dels patinadors, que van formar part del procés de participació del nou Skatepark, han fet el tall oficial de la cinta del nou equipament. "Fa molts de temps que els joves de la Llagosta reivindicaven un Skatepark modern, a més que ells poguessin dir la seva. Això és el que hem fet: escoltar els joves durant més d'un any i dissenyar un equipament que el puguin utilitzar qualsevol modalitat. Hem hagut de retirar un antic, i vell, Skatepark, i fer un de nou Skatepark", ha explicat l'alcalde Óscar Sierra, que ha afegit: "a partir d'ara els joves tenen un nou lloc digne per practicar un esport a la Llagosta".

El projecte, amb una àrea d’actuació de 520 metres quadrats i elaborat per l’empresa SCOB arquitectura i paisatge, ha incorporat les peticions realitzades pels usuaris de l’antic Skatepark en un procés de participació ciutadana. "Ha estat un procés una mica llarg, però necessari per poder proposar canvis. En general, tot m'agrada, sobretot les rampes", ha explicat un dels patinadors, Iván Ferreiro, que va formar part del procés de participació. En aquest sentit, també s'ha mostrat satisfet un altre dels participants, i patinadors, Víctor León: "És un Skatepark que està molt bé per iniciar-se. La part que més m'agrada són les rampes del fons".

Les obres de construcció del nou Skatepark de la Llagosta, que està ubicat al Parc Popular i al mateix emplaçament que l’anterior instal·lació d’aquest tipus, van començar a mitjans de desembre i van finalitzar la setmana passada. L’Ajuntament va adjudicar l’operació a l’empresa iOSkateparks & Ramps per un import de 140.073,90 euros.

L'acte d'inauguració ha acabat amb una exhibició de pro-riders, que han meravellat al centenar d'assistents, amb salts i trucs per les baranes i rampes. A més, fins a les 14h s'han seguit fent tallers d'iniciació d'scooter i skate.

Darrera actualització: 17.02.2024 | 14:52