Front comú de l’Ajuntament i de les AMPA per exigir a la Generalitat un inici segur del curs acadèmic

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 10:50

L’Ajuntament de la Llagosta i les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) dels centres educatius de la nostra localitat enviaran una carta al Departament d’Educació de la Generalitat exigint que es compleixin tots els requisits per un inici segur del curs a les escoles de la nostra població. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va mantenir dimarts una reunió amb representants de les AMPA sobre el proper inici del curs escolar 2020-2021. A la trobada van assistir també el regidor d’Educació, Fran Ruiz, i la regidora d’Educació Secundària i Formació Contínua, Melania Beltrán. La reunió va tenir lloc al saló de plens de l’Ajuntament. Va ser presencial i telemàtica per tal de garantir el distanciament social.

Durant la trobada, les AMPA (hi eren totes menys la del Centre de Secundària Balmes) van plantejar a l’Ajuntament diferents demandes. L’alcalde va explicar que les competències en Educació són bàsicament de la Generalitat. No obstant això, el Consistori també té algunes competències i, d’acord amb elles, farà tot el possible per tal que el curs es desenvolupi amb garanties. En aquest sentit, el Consistori farà una neteja acurada dels centres de Primària. Aquesta és una de les seves responsabilitats. També, es garantirà amb talls de carrers l’entrada i sortida esglaonada dels alumnes a les escoles.

Alguna AMPA va demanar més professors, però això depèn de la Generalitat.

L’alcalde va recordar durant la trobada que l’Ajuntament ha ofert al Departament d’Educació diferents equipaments públics per tal que puguin ser habilitats per fer classes, però no ha rebut cap resposta de la Generalitat.

Les direccions dels centres educatius llagostencs i el professorat estan fent tot el possible perquè el curs comenci amb seguretat, però l’Ajuntament i les AMPA consideren que necessiten més recursos per part del Departament d’Educació.

Darrera actualització: 10.09.2020 | 10:53