Els establiments tancats a causa de la Covid-19 poden rebaixar a la meitat el preu del lloguer del local

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya ha publicat un decret (Decret Llei 34/2020) pel qual s’estableix que els establiments que hagin de romandre tancats durant aquests dies a causa de les mesures contra la Covid-19 puguin rebaixar el lloguer del local al 50 %.

Els afectats per aquesta mesura podran, en un primer terme, negociar el preu del lloguer amb el propietari del local. Si no hi ha cap acord, la nova norma fixa que l’import del lloguer dels negocis tancats quedarà automàticament rebaixat al 50 %, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar. Aquesta mesura afecta a bars, restaurants, gimnasos, centres d’estètica i altres establiments que s’hagin vist obligats a tancar.

A les activitats parcialment restringides, si no hi ha acord per la revisió temporal del lloguer, la rebaixa de la quota també serà del 50 % de la part desaprofitada. És a dir, que si un negoci té l’aforament limitat a la meitat, el titular haurà de pagar la totalitat del lloguer de la meitat de la qual sí que en pot treure rendiment, però només pagarà el 50 % de la part restringida per les mesures sanitàries.

Als efectes d’aquesta norma, la venda de producte per endur i l’enviament a domicili no es tenen en compte. Per exemple, si aquest és l’únic servei que pot oferir un restaurant, el decret llei considera que el negoci està tancat i que la reducció de la quota del lloguer ha de ser igualment del 50 %.

Darrera actualització: 22.10.2020 | 13:22