El Vallès Oriental, al nivell 2 del control epidemiològic de la Covid-19

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 18:00

El Vallès Oriental està al nivell 2 del Pla de control de la transmissió de la Covid-19, que ha elaborat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. És a dir, el municipi llagostenc, tanmateix com la resta de localitats vallesanes, se situa en un nivell amb brots controlats o casos esporàdics limitats, indica el document. El govern català ho ha comunicat avui durant la trobada que ha mantingut amb el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental, que entre aquests hi havia l’alcalde llagostenc Óscar Sierra.

Durant la reunió s’ha explicat que el Pla de la Covid-19 determina un total de 6 nivells en funció de 10 indicadors epidemiològics i assistencials que es combinen amb les realitats sociològiques i demogràfiques dels territoris, per, en funció del nivell en què es trobi cada territori, prendre les mesures oportunes. Els nivells van des del 0, de menor gravetat, fins al 5, de major gravetat.

En el transcurs de la reunió s’ha informat de les xifres corresponents al Vallès Oriental, que ara mateix té una taxa d’incidència acumulada dels darrers 7 dies que ha pujat de forma significativa i que ara es troba en un 39,2 casos positius per cada 100.000 habitants. Tot i que al territori del Baix Vallès, on hi és la Llagosta, el nombre de casos és menor a la mitjana vallesana amb un total de 29’9. Respecte a la taxa de reproducció, es troba en un 1’9 al Baix Vallès, sent un 0,2 superior a la mitjana vallesana (1,7).

També s’ha informat que s’estan fent 2.000 proves PCR diàries a la regió metropolitana Nord, amb un percentatge de positius del 6-7% i l’objectiu és estar per sota del 5%. S’ha confirmat que al Vallès Oriental hi ha diversos brots que s’estan donant bàsicament en entorns familiars, festes i entorns laborals, però que aquests estan controlats perquè de seguida es fan els estudis de contacte.  

En la trobada s’ha comentat que als tres requeriments de mesures preventives per a la població que hi havia fins ara -distància, higiene de mans i mascareta- s’ha afegit evitar les aglomeracions i grups grans de socialització. Precisament, sobre aquest punt el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha volgut destacar que “haurem de conviure molt de temps amb aquest virus amb nous hàbits” i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania. “La ciutadania hem de complir a aquests cinc requeriments. Hi ha una petita part que no està complint i contra aquests hem d’anar i hem de felicitar a aquest 95% de la gent que fa les coses ben fetes”, ha comentat el president.

Per la seva part, el delegat del Govern català a Barcelona, Juli Fernández, ha recordat que “el virus segueix circulant pel nostre país i també al Vallès Oriental i per tant cal que tots i totes  seguim estant en una situació d’alerta. I aquesta es tradueix en què les nostres actituds i activitats són claus en l’evolució de la transmissió del virus”.

La trobada també ha comptat amb la participació de la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, i el director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, Joan Parellada.

Darrera actualització: 29.07.2020 | 19:46