El Ple aprovarà aquesta tarda el pressupost municipal del 2022

Dijous, 21 d'abril de 2022 a les 12:00

L’Ajuntament de la Llagosta aprovarà avui el pressupost municipal del 2022 durant un ple extraordinari que començarà a les 19.30 h. El Consistori recupera a partir d’avui les sessions presencials. El pressupost municipal d’aquest any serà de 14.417.919 d’euros. Està previst destinar a inversions 2.661.225 euros.

L’equip de govern municipal es planteja l’exercici pressupostari del 2022 com el primer de la sortida de la pandèmia amb la voluntat municipal de recuperar certa normalitat després de dos anys molt difícils. Es manté una forta aposta per les partides de serveis socials, garantint la seva correcta prestació així com la resposta a les noves necessitats sorgides a causa de la crisi sanitària.

Un dels àmbits en els quals es vol recuperar la normalitat és en la programació cultural, així com també en l’àmbit de festes, que havien estat un dels grans perjudicats per la situació pandèmica. També es recuperen totes aquelles activitats que s’havien deixat de fer a causa de la pandèmia, com per exemple els tallers del Casal d’Avis.

El pressupost del 2022 s’incrementa en relació al del 2021 gràcies a l’augment dels ingressos, sobretot a causa de l’increment del suport del Govern Central als municipis. A més, la recuperació econòmica ha permès recuperar la capacitat tributària normal de l’Ajuntament. Tot i això, l’equip de govern vol mantenir un estat d’ingressos realista, sense especular amb la situació de creixement econòmic i aplicant el principi de prudència.

S’ha treballat amb molt esforç també per aconseguir el màxim de subvencions possibles per ajudar les arques municipals amb les transferències d’altres administracions públiques. Per la banda de la despesa, aquesta augmenta per fer front a totes les necessitats que la ciutadania demanda, millorant els serveis que des de l’Ajuntament s’ofereixen, amb un compromís de qualitat que es vol reforçar.

Es mantenen els Pressupostos participatius com a mecanisme de governança que busca la participació de la ciutadania en l’administració municipal amb l’elecció de propostes que s’executaran properament.

Pel que fa a les inversions, destaquen algunes adquisicions i adequacions que es realitzaran per millorar els equipaments municipals, fet que la Llagosta necessita i al qual es preveu destinar dotacions econòmiques considerables però alhora necessàries. També en l’àmbit de les inversions, s’estan treballant diferents projectes d’eficiència energètica amb l’objectiu de cuidar el medi ambient i ser més sostenibles. També es planteja treballar en l’asfaltat i reparació de voreres d’alguns carrers del municipi.

Aquesta tarda, també s’aprovarà el pressupost de l’empresa pública Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni amb uns ingressos de 953.300,22 euros i unes despeses de 952.897,73.

Durant el ple es donarà compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2021, amb un resultat positiu ajustat d’1.128.716,30 euros. El romanent de tresoreria total és de 3.655.365,95 euros, que, un cop deduïda la provisió d’insolvències i l’excés de finançament afectat, ascendeix a la quantitat positiva d’1.531.172,77 euros.

El ple podrà ser seguit pel canal de Youtube de l’Ajuntament de la Llagosta i per Ràdio La Llagosta.

Darrera actualització: 26.04.2022 | 08:02