El Mercat d'Idees, primera activitat de la Mostra d'Entitats

Dissabte, 26 de maig de 2018 a les 00:00

Una ponència d’Oriol Cendra ha obert el programa d’activitats de la Mostra d’Entitats de la nostra localitat, que continuarà el proper dissabte, 2 de juny, amb la Fira d'Entitats. Una vintena de persones, representants d'una desena d'associacions, han participat aquest migdia al Mercat d’Idees, que és un espai adreçat principalment a entitats de la nostra localitat.

El Mercat d’Idees, que forma part de la Mostra d’Entitats, ha consistit enguany en una xerrada d’Oriol Cendra, que és tècnic de cultura i està vinculat amb projectes de l’àmbit de la cultura popular i la gestió associativa. A més, el ponent forma part del consell editorial de la revista Tornaveu. Associacionisme i Cultura i de la Comissió de Seguiment del Protocol del Seguici Popular de Barcelona. Cendra ha posat en valor el teixit associatiu i ho ha destacat com un motor d’un municipi. “Qualsevol entitat que funcioni i que tingui ganes de fer coses, ja és ideal. Totes les entitats tenen el seu sentit”, ha explicat Oriol Cendra, que també n’ha destacat alguns dels reptes de les entitats i associacions com ara la regeneració, la seva gestió o com tenir els socis o membres actius: “les entitats són interessants quan creen capital social, quan fan ciutadania. I avui dia, potser, hi ha entitats que tenen una tendència a ser unipersonal, i aquest és un altre repte a treballar per la vitalitat d’una ciutadania”, ha admès.

Al Mercat d’Idees han estat representades prop d’una vintena, entre el públic assistent a la sala de plens. El regidor de Participació Ciutadana, Jaume Bonallach, ha donat el tret de sortida de la Mostra d’Entitats. “Avui hem fem el tret de sortida de l’anima de la Mostra d’Entitats amb aquesta mostra d’idees. Hem d’intentar fer un pas endavant i que totes les entitats i associacions siguin cada vegada més participatives”, ha dit Bonallach, que ha remarcat la ponència per les seves “idees, expectatives, professionalitat i experiències”.

La Mostra d’Entitats se celebrarà el dissabte 2 de juny a la Llagosta. Enguany el Mercat d’Idees s’ha decidit avançar-ho una setmana per facilitar la participació als dos esdeveniments de la Mostra d’Entitats.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 09:25