El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la Fundació Sanitària Mollet fa balanç ‘de la remissió de la tercera onada’

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 00:00

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses dels 11 municipis vallesans vinculats als serveis sanitaris i socials que presta la Fundació Sanitària de Mollet (FSM), entre aquests la Llagosta, es va reunir ahir dimarts de forma telemàtica. Durant l’acte, es va fer balanç de la situació de la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19.

Segons informa la Fundació Sanitària Mollet, el territori sembla trobar-se “en fase de remissió, amb xifres de contagi a la baixa i un bon nivell de control comunitari”. Paral·lelament, al llarg d’aquest mes de gener s’ha administrat la vacuna contra la Covid-19 a gran part de les residències de persones grans del territori i dels professionals del primer nivell assistencial.

Durant la reunió també es va tancar l’exercici del 2020 en sentit positiu econòmicament, que permetrà afrontar possibles millores i necessitats de cara el 2021. A més, es va assolir part del reconeixement econòmic de l’activitat que ve fent l’FSM des de fa anys i que restava pendent per part del CatSalut, fet que fa valdre el compromís de la Gerència de la Regió Sanitària Metropolitana Nord en aquest afer.

El balanç assistencial va ser positiu i va girar entorn la tasca dels professionals per la resposta durant tots els brots de la pandèmia. A més, l’FSM va informar que “l’esforç col·lectiu dels professionals ha permès tancar l’exercici amb una reducció del 25% de la llista d’espera quirúrgica i de totes les llistes de consultes especialitzades ambulatòries”.

Pel que fa al futur de la Fundació Sanitària Mollet, es preveu que el projecte d’ampliació de les Urgències de l’Hospital de Mollet, que incrementa els espais d’atenció i la qualitat de les instal·lacions, serà una realitat pròximament. A més, s’han iniciat els treballs per a l’elaboració participada del proper pla estratègic de l’FSM on l’aportació dels ciutadans de cada municipi tindrà un paper rellevant.

Darrera actualització: 10.02.2021 | 20:39