Efectes del coronavirus al comerç d'alimentació i de primeres necessitats

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 12:00

Durant aquests dies, estan obertes les botigues d’alimentació, els supermercats i els establiments de primeres necessitats, com ara drogueries. Tot i això, cal sortir a comprar l’estrictament necessari, sense fer apilament, i respectant sempre les normes de seguretat, com ara evitar les aglomeracions o mantenir la distància.

A la Llagosta aquesta crisi sanitària ha provocat diverses situacions. Els supermercats més grans són els que han patit problemes. El Sorli espera reposar les prestatgeries buides al llarg del dia d’avui. El Caprabo tancarà les seves portes temporalment per fer tasques de desinfecció i poder abastir de productes la botiga. Al Coviran mantenen la normalitat tant en horaris com en abastiment de productes. Altres súpers més petits també procuren mantenir la normalitat, és el cas del BonÀrea, que ha establert mesures per limitar l’entrada de clients i mantenir la distància de seguretat.

En establiments al detall no tenen pràcticament problemes d’abastiment i procuren mantenir l’horari habitual. En aquest cas, també hi ha botigues que han posat en pràctica les mesures de seguretat i d’higiene, com ara desinfectar-se les mans sovint.

El Mercat Municipal manté les mateixes mesures que va aplicar dissabte. La instal·lació té una única porta d’entrada oberta, la del carrer del Mercat. Amb aquesta mesura es controla l’accés al Mercat per evitar aglomeracions en el seu interior. El Mercat amplia el seu horari i no tanca fins que totes les persones hagin fet les seves compres.

Altres establiments, com drogueries, resten oberts per poder oferir productes de primera necessitat, com ara de neteja personal o de la llar. En aquest cas, també han posat mesures preventives com limitar l’entrada o senyalitzar al terra la distància de seguretat. Les botigues d’animals es mantenen obertes per poder subministrar productes d’alimentació per a les mascotes.

Darrera actualització: 17.03.2020 | 15:26