Dilluns comença la desescalada que permetrà reprendre algunes activitats

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

A partir de dilluns 23 de novembre s’aplicarà el pla de la desescalada de les restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya, per evitar la propagació del coronavirus. En la primera fase, d’un total de quatre plantejades i que es preveuen que durin una quinzena de dies, es permetrà obrir la restauració, la cultura i els equipaments esportius. Això sí, es mantindrà el toc de queda al llarg de les quatre fases, de 22 h a 6 h.

Dilluns, començarà el primer tram, amb l’obertura de bars i restaurants, de 6 a 21.30 h. A l’interior es permetrà un aforament màxim del 30% i les terrasses no tindran limitació. Això sí, només pot haver quatre persones per taula i una separació de 2 metres entre taula i taula. El servei de menjar domicili es manté fins a les 23 h i la recollida presencial fins a les 22 h.

En equipaments culturals, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert podran obrir al 50% d'aforament, amb un màxim de 500 persones. Museus, biblioteques i sales d'exposicions es mantenen oberts amb el 50% d'aforament. Pel que fa a les instal·lacions esportives, a l’aire lliure l’aforament serà del 50% i les interiors, com ara pavellons i gimnasos, del 30% i sense vestidors, excepte les piscines, que sí el podran fer servir.

Pel que als comerços i mercats, segueix la limitació del 30%, però ja podran obrir les superfícies de més de 800 metres quadrats. Els centres comercial continuaran tancats. Els actes religiosos i les cerimònies civils tenen una limitació d'aforament del 30%, i no es poden fer congressos ni convencions.

El confinament municipal continuarà, des del divendres a les 6 h, fins a les 6 h de dilluns. Tanmateix, continuarà el confinament perimetral de Catalunya. Si les dades sanitàries ho permeten, el 7 de desembre es passaria al segon tram, que es passarà d’un confinament municipal a un de comarcal. A més s’anirà ampliant els aforaments de diverses activitats.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 09:14