Des d'avui s'eliminen pràcticament totes les restriccions provocades per la Covid-19

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00

Aquesta mitjanit han entrat en vigor les noves mesures de prevenció davant la Covid-19, que a la pràctica suposen l’eliminació pràcticament total de les restriccions que hi havia fins ara.

Aquestes mesures mantenen, això sí, l’obligatorietat de portar mascareta en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància d’un mentre i mig entre persones no convivents. Es recomana utilitzar-la en espais privats, tant oberts com tancats, quan s'estigui amb persones amb les que no es conviu.

El nou decret de la Generalitat elimina les restriccions d’aforament a l’hoteleria i la restauració, sense límit de persones per taula ni mínim de distància entre taules. Es permet el consum en barra però mantenint una distància d’un metre i mig entre persones. Es reprèn l’horari habitual d’aquests establiments.

A l’àmbit comercial, cal mantenir les mesures d’higiene i de ventilació, sense límit d’aforament, però evitant les aglomeracions.

En equipaments esportius a l’aire lliure, es recupera l’aforament al 100 %, mentre que en espais esportius tancats és del 80 %, garantint la bona ventilació. El mateix passa als equipaments culturals, que recuperen el 100% de l’aforament. En tots els casos, és obligatori l’ús de la mascareta.

Totes les mesures es poden consultar al web de la Generalitat

Darrera actualització: 15.10.2021 | 11:22