Aquest divendres comença la Festa Major de la Llagosta

Dijous, 7 de setembre de 2023 a les 00:00

Divendres comença una nova edició de la Festa Major de la Llagosta. L’Ajuntament i les entitats de la nostra localitat han preparat la programació amb un gran nombre d’activitats, que s’estendran fins dilluns 11 de setembre. En aquesta ocasió, el cartell és obra d’Álvaro Pineda. La Festa Major començarà oficialment divendres, dia festiu a la nostra localitat, però, avui, ja se celebra la Cercavila Canalla per anar escalfant motors de la mà de la Murga.

La Cercavila Canalla es desenvoluparà dijous a partir de les 22.30 hores. A causa de la greu situació de sequera, no hi haurà ni aigua ni escuma i l’activitat serà més reduïda. Divendres, Lotokotó i els gegants de la Llagosta amenitzaran l’inici de la Festa a partir de les 19 h. Mitja hora més tard, començarà la cercavila, que finalitzarà a la plaça d’Antoni Baqué. A les 21 h, Toni Albà serà el protagonista del pregó.

El grup Orgonina d’Eslovàquia farà la primera actuació músical de la Festa Major en el marc de les Jornades Internacionals Folklòriques. Serà a partir de les 22 h a la plaça d’Antoni Baqué.

Corretasques

El Grup La Feria i Lotokotó organitzaran el Corretasques, que començarà a les 22 h. La primera nit de la Festa Major finalitzarà amb el ball de nit de l’orquestra Tropikana al carrer de l’Estació i amb The End of Summer, amb l’organització de l’Associació de DJ’s de la Llagosta VIPS a l’Espai de concerts del Centre Cultural. Dissabte, se celebrarà el Torneig de dòmino de la Festa Major de l’Entidad Dominó de la Llagosta. L’avinguda de l’Onze de Setembre acollirà un espectacle familiar. La Murga oferirà la paella al Parc Popular i Els Volats, un circuit amb inflables al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre.

L’Associació Esportiva Karate-Judo de la Llagosta muntarà una exhibició a la plaça d’Antoni Baqué. La Colla Gegantera organitzarà una festa holi gegant i, a la plaça d’Antoni Baqué, es podrà gaudir del Festival de La Room.

A la nit, hi haurà, a la plaça d’Antoni Baqué, el concert de Guadaljarafe. Al carrer de l’Estació actuarà l’orquestra Huracán i els Sangrinaris oferiran la seva tradicional sangriada. Hotel Cochambre serà el protagonista de l’Espai de concerts, on també actuarà després la DJ MireiaDG. A l’Espai de DJ’s del Parc Popular, se celebrarà la Retro Party’23.

Rebujitada popular

Diumenge, es disputarà un torneig individual de futbolí i un altre de dòmino a la Peña Madridista. A les 12 h, hi haurà una cercavila musical a la plaça d’Antoni Baqué. Els Volats organitzaran la Rebujitada popular i la Murga, la diada infantil. A la tarda, serà el torn del taller, berenar i concurs de futbolí de l’Esplai Dijoc, de l’exhibició de ball en línia de Line Dance, del cabaret de circ i de l’exhibició de balls de saló de La Llagosta Club de Ball. A la nit, els Saltats organitzaran la Tropical party night. A la plaça d’Antoni Baqué, se celebrarà un espectacle d’humor. El ball de nit anirà a càrrec de l’orquestra Swing Latino. L’Espai de concerts acollirà un tribut a U2 i una festa amb la DJ Bulma Beat. A l’Espai de DJ’s del Parc Popular, hi haurà The Hum.

El darrer dia de la Festa Major començarà amb el torneig de futbolí per parelles de la Peña Madridista. Durant tota la jornada, es desenvoluparà l’11è Ral·li Fotogràfic Festa Major de la Llagosta, organitzat pel Foto-Club La Llagosta i la Colla Gegantera. Al matí, se celebrarà la passejada familiar gegant. Jordi Callau actuarà a la zona del Centre Cultural.

A la cruïlla del carrer de l’Estació amb l’avinguda del Primer de Maig, se celebrarà la Murga Tapa. El Centre Cultural serà la seu de l’Homenatge a la gent gran de la Casa de Andalucía. El Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta organitzarà la 34a edició de l’Homenatge a Catalunya. Els amants de les havaneres podran escoltar Barca de Mitjana. Després, tindran lloc els focs artificials i la Festa Major finalitzarà amb l’actuació de Los Vivancos al carrer de l’Estació.

Activitats esportives

El programa de la Festa Major compta amb diferents activitats esportives. El dia 2, el Club Petanca La Llagosta va organitzar el tradicional Torneig de Festa Major a les Pistes municipals de petanca. Aquell dia, també es va celebrar el Torneig d’handbol Mero Alonso organitzat per l’Handbol Club Vallag. Avui dijous, el Club Patí La Llagosta fa una jornada de portes obertes de patinatge de les 18 a les 20 h al pati de l’INS Marina.

Dissabte i diumenge, el Fútbol Sala Unión Llagostense muntarà un torneig de futbol sala al Poliesportiu Antonio García Robledo Dissabte, de les 9 a les 14 h, se celebrarà al CEM El Turó un torneig 3×3 de bàsquet a cà­rrec del Club Bàsquet La Llagosta 2017. La plaça d’Antoni Baqué acollirà a partir de les 18 h una exhibició de judo i karate de l’Associació Esportiva Karare-Judo de la Llagosta.

A les 16.30 h, jugarà el Club Deportivo Viejas Glorias al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. A les 18.30 h, serà el torn del primer equip del Club Esportiu La Llagosta.

Podeu conèixer tota l’activitat de Festa Major a llagosta.cat/fm i estar informats de tots els esdeveniments a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 07.09.2023 | 10:31