Aprovat el Pla director de participació ciutadana de l’Ajuntament de la Llagosta

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 09:00

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat, durant el ple ordinari del mes d’abril, el Pla director de participació ciutadana del Consistori llagostenc. Es tracta d’un instrument de planificació global de l’acció de govern en matèria de participació ciutadana que ajuda a ordenar i proposar línies estratègiques d’actuació municipal en termes de participació.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, va explicar que “és un document complet”, que recull les propostes de tothom que ha participat en el seu procés d’elaboració. “La participació ciutadana ja està ficada en el nostre ADN”, va destacar Ruiz.

El pla defineix l’estratègia per fomentar la participació ciutadana i consolidar una manera de governar més relacional, oberta a promoure processos de participació ciutadana en la política local. L’empresa Idees; Anàlisi social ha estat l’encarregada de la redacció del pla, gràcies a un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, el Ple va ratificar per unanimitat el decret d’Alcaldia d’aprovació del Manifest institucional del 8 de març, Dia internacional de les dones 2022. També va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups la determinació del cànon corresponent a l’explotació de l’aparcament de camions de Can Donadéu de l’exercici 2021-2022, que és de 12.578,97 euros.

També va ser aprovat el contingut i la signatura del conveni de col·laboració per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques públiques de turisme amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Una moció del PSC que demana mantenir la penalització de la terceria locativa (el lucre per llogar un espai on es prostitueix a una persona) a la Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual va ser aprovada amb el vot a favor dels socialistes, l’abstenció de LLEC i el vot en contra d’ERC i Cs.

Un altra moció dels socialistes en defensa del reconeixement de l’autogovern del Sàhara Occidental i de les polítiques de cooperació local amb el poble sahrauí va ser aprovada amb el vot a favor del PSC i Cs, l’abstenció de LLEC i el vot en contra d’ERC. El text reclama fermament als representants del Govern marroquí i del Front Polisario que treballin intensament per cercar, negociar i pactar una solució política i pacífica per al conflicte del Sàhara Occidental que contingui dos principis: un acord entre totes les parts i el respecte a la legalitat internacional i la doctrina de les Nacions Unides. També dona confiança al Govern d’Espanya per generar espais de distensió i construir relacions de veïnatge d’estabilitat amb el Marroc com cercar solucions viables i acordades entre tots els actors implicats i la comunitat internacional per reconèixer l’autogovern del Sàhara Occidental.

El grup municipal d’ERC va presentar una moció en suport al Sàhara Occidental en la qual considera que la decisió del govern de Pedro Sánchez de donar suport al pla autonomista del Marroc sobre el Sàhara Occidental suposa un gir diplomàtic i un trencament unilateral inacceptable amb el consens de les resolucions de les Nacions Unides. El document exigeix la rectificació immediata del Govern espanyol i la defensa de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació on prevalgui la sobirania del poble sahrauí, com ho demana Nacions Unides a partir de les diferents resolucions aprovades. La moció no va ser aprovada, ja que només va comptar amb els vots favorables d’ERC i LLEC. El PSC i Cs van votar en contra.

Es pot tornar a veure el ple al canal de Youtube de l’Ajuntament (https://youtu.be/RPxE3Ma5k0Y).

Darrera actualització: 29.04.2022 | 09:44