Cap de setmana ple d'activitats nadalenques

Divendres, 14 de desembre de 2018 a les 00:00

Aquest cap de setmana se celebren a la nostra localitat tot un seguit d’activitats nadalenques. La plaça d’Antoni Baqué, el Mercat Municipal, el Centre Cultural i l’església de Sant Josep seran alguns dels escenaris de les diferents propostes organitzades per entitats locals i per l’Ajuntament.

L’Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta celebrarà avui, a partir de les 21 h, el tradicional Festival de nadales. L’acte, que arriba a la seva 19a edició, es presenta aquest any sota el nom de Zambomba flamenca i recollida d’aliments. La trobada es farà a la seu de l’entitat, al carrer de Girona, número 6, i actuaran els cors de l’Hermandad Nuestra Señora del Carmen de Montornès, de l’Hermandad Rociera Andaluza de Rubí i el cor Jara y Romero de l’Asociación Rociera de la Llagosta. El cor rociero llagostenc també actuarà diumenge, a les 13 h, a l’església de Sant Josep.

A partir de demà i fins al dia de Reis, es pot visitar al Mercat Municipal el pessebre realitzat amb figures de Playmobil que l’associació de paradistes ha muntat amb la col·laboració de Gema Díaz. L’horari habitual del mercat és de dilluns a dijous i dissabtes, de 7 a 14 h, i els divendres i vigílies de festiu de 7 a 20 h.

Activitats a la plaça
A la plaça d’Antoni Baqué podrem degustar els productes tradicionals nadalencs que prepara cada any la Casa de Andalucía de la Llagosta. Dissabte al matí i diumenge durant tot el dia, l’entitat posarà a la venda postres típics de Nadal andalusos. La Casa de Andalucía també celebrarà el Nadal amb un intercanvi cultural que es farà demà, a les 19 h al Centre Cultural. L’acte comptarà amb l'actuació del grup Arte y coraje de Cornellà, del Coro rociero Hermandad del Rocío de Barcelona i de l'intèrpret de cançó espanyola José Luis Lobo. A més, també actuaran els quadres de ball de la Casa de Andalucía, Algarabia, Azahar, Cristina i Meritxell.

La mateixa plaça acollirà aquest dissabte un mercat de segona mà. Durant tot el dia es podran trobar molts productes d’ocasió. La iniciativa servirà per recaptar fons per a les colònies de l’alumnat de l’Escola Joan Maragall.

La música continuarà tenint protagonisme a la programació nadalenca amb el Concert de Nadal que oferirà l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta aquest dissabte, a les 17 h a l’església parroquial de Sant Josep. L’Escola farà la propera setmana les audicions de final de trimestre.

Zambomba Flamenca
El Centre Cultural acollirà diumenge la cinquena edició de la Zambomba Flamenca Solidaria, organitzada per la Unión Musical la Flamenca i la Hermandad Pastorcillo Divino de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest any es faran dues actuacions a la Llagosta, a les 12 h i a les 18 h, per aquesta darrera sessió, les entrades estan exhaurides.

La Zambomba Flamenca és un acte solidari que recapta diners per a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Enguany, més de 60 artistes participen en aquest esdeveniment, que ja s’ha pogut veure a Sant Boi de Llobregat i a l’Hospitalet de Llobregat, omplint el 9 de desembre passat els teatres de les dues ciutats.

A més de les dues funcions que es faran a la Llagosta, la 5a Zambomba Flamenca també pujarà a l’escenari del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, demà dissabte a les 20 h.

A la Llagosta estava prevista inicialment fer una única actuació, la de les 18 h, però les entrades es van exhaurir en poc temps. Així, els organitzadors van decidir fer una altre sessió a les 12 h. Per aquesta darrera encara queden algunes entrades. Les persones interessades poden adquirir la seva entrada escrivint un missatge al correu electrònic pastorcillodivino@hotmail.com.

Pessebre Vivent
La darrera activitat del cap de setmana serà el Pessebre Vivent, que arriba a la seva 35a edició. L’escenificació començarà a les 18 h al Parc Popular. Aquest any, el Pessebre Vivent presentarà noves escenes. Una altra de les novetats serà la il·luminació, que s’adaptarà més a cada una de les parts del pessebre. Enguany, els organitzadors han trobat més problemes per trobar animals de granja. Per aquest motiu, han tingut més feina ja que han decidit elaborar animals per a la decoració.

En total, 60 persones formen part de l’escenografia del Pessebre Vivent de la Llagosta. El grup porta ja més de dos mesos treballant en els assajos i preparant la decoració.

A més del Pessebre Vivent, el Parc Popular també serà l’escenari diumenge de la Botifarrada popular que organitza paral·lelament la Murga.

Darrera actualització: 14.12.2018 | 13:13