Notícies igualtat

 • La Llagosta es declara municipi amb tolerància zero respecte al maltractament a les dones 26 de novembre de 2021

  L’Ajuntament va aprovar ahir, durant la celebració del ple ordinari de novembre, sumar-se a la campanya Municipis contra el maltractament i declarar la Llagosta com a municipi amb tolerància zero respecte al maltractament a les dones. L’acord es va prendre per unanimitat. La regidora d’Igualtat, Melània Beltrán, va explicar que l’adhesió a aquesta campanya, que impulsa Atresmedia, servirà per tal que l’Ajuntament “adquireixi més compromisos” en la lluita contra els maltractaments a les dones.

 • Un dels moments de l'acte. La Llagosta reivindica la lluita per a l’eliminació de les violències masclistes 24 de novembre de 2021

  La Llagosta ha condemnat la violència masclista amb un espectacle artístic de dansa i amb la lectura d’un manifest institucional. L’acte central de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclista, que s’escau el 25 de novembre, s’ha celebrat aquesta tarda al Centre Cultural.

 • Sabates vermelles Avui tindrà lloc l'acte institucional del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes 24 de novembre de 2021

  Aquesta tarda, a partir de les 18 h, el Centre Cultural acollirà l’acte central de la programació del Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, Sabates vermelles.

 • Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes Comença la programació del Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes 15 de novembre de 2021

  Avui és el primer dia de la programació del 25N, Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes. Fins al 26 de novembre, es desenvoluparan diverses activitats al nostre municipi per sensibilitzar i prevenir aquest greu problema social.

 • El Punt Lila i Multicolor de la Festa Major. Gran afluència de persones al Punt Lila i Multicolor de la Festa Major de 2021 15 de setembre de 2021

  Un gran nombre de persones van passar pel Punt Lila i Multicolor que l’Ajuntament de la Llagosta va instal·lar durant la Festa Major al carrer de l’Estació, al costat de l’ambulatori. Des d’aquest espai es va fer una tasca de prevenció per aconseguir una Festa Major lliure de masclismes i també es va treballar en la prevenció d’agressions LGTBIfòbiques.

 • La Festa Major comptarà amb un Punt Lila i Multicolor 8 de setembre de 2021

  El Punt Lila que l’Ajuntament de la Llagosta va instal·lar durant la Festa Major de 2019 esdevindrà en aquesta ocasió en un Punt Lila i Multicolor. Així, a més de fer una tasca de prevenció i aconseguir una Festa Major lliure de masclismes, també es treballarà en la prevenció d’agressions LGTBIfòbiques.

 • Ajuntament de la Llagosta. La Llagosta es concentra contra l’assassinat homòfob de Samuel Luiz Muñiz 6 de juliol de 2021

  Més d’una cinquantena de persones s’han concentrat davant l’edifici de l’Ajuntament de la Llagosta en repulsa i condemna de l’assassinat homòfob de Samuel Luiz Muñiz, dissabte a la Corunya, i contra tots aquells actes de violència homofòbica. L’acte, que havia estat convocat per l’Ajuntament, ha tingut lloc a les vuit de la tarda a la plaça d’Antoni Baqué.

 • l Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ L'Ajuntament se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ 18 de juny de 2021

  Des de l’Ajuntament de la Llagosta hem preparat un seguit d’activitats a l’entorn del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que se celebra el 28 de juny.

 • El serveis d'atenció a les dones que es presten a Can Pelegrí modifiquen el dia d'atenció 7 de juny de 2021

  A partir d’aquest mes de juny, el Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) canvia el seu horari. A partir d’ara els serveis de l’Espai d’Igualtat, situat a la segona planta de Can Pelegrí, passen a oferir-se els dimecres i no els dimarts com fins ara.

 • L’Ajuntament s’adhereix a la commemoració del Dia internacional contra l’LGBTIFÒBIA 17 de maig de 2021

  L’Ajuntament de la Llagosta se suma a la commemoració avui 17 de maig del Dia internacional contra l’LGBTIFÒBIA. El Consistori s’adhereix a la Declaració institucional contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 • #BallemLliuresISensePor Adhesió de l'Ajuntament a la campanya que promou la igualtat de gènere en el sector musical 7 d'abril de 2021

  L'Ajuntament de la Llagosta s'ha adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor , impulsada per l' Institut Català de les Dones (ICD). L’objectiu d’aquesta campanya és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música.

 • La Llagosta es declara municipi feminista 26 de març de 2021

  El Ple va aprovar ahir una declaració institucional per la qual la Llagosta passa a ser un municipi feminista. L’acord va comptar amb el suport de tots els grups municipals. L’Ajuntament s’adhereix a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i se suma al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes. Per fer visible el compromís de suport municipal amb la lluita i el moviment feminista es col·locarà a l’entrada i a la sortida de la població una senyalització amb el missatge La Llagosta, Municipi Feminista.

 • Un dels moments de l'acte del 8M. La Llagosta commemora el Dia Internacional de les Dones amb el Concurs de Microrelats 8 de març de 2021

  Azahara Matas, veïna de la Llagosta i de 42 anys, s’ha imposat a la tercera edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones. L’entrega dels premis als tres finalistes ha tingut lloc avui a la tarda en l’acte de commemoració de l’Ajuntament de la Llagosta pel Dia Internacional de les Dones al Centre Cultural. Araceli de Luna, de Resistència Literària, ha estat l’encarregada de llegir el manifest del 8M.

 • Convocada la tercera edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones 8 de febrer de 2021

  Les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta, la Biblioteca de la Llagosta i Resistència Literària han convocat la tercera edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones. Podran participar totes les persones que el dia 8 de març tinguin 16 o més anys. El tema del concurs és Les dones en temps de pandèmia. Els treballs poden ser realitzats en català o castellà i han de ser inèdits i originals.

Darrera actualització: 25.01.2021 | 12:53
Darrera actualització: 25.01.2021 | 12:53