Notícies igualtat

 • Punt Lila i Multicolor. La Festa Major comptarà amb un Punt Lila i Multicolor 04/09/2023

  Aquesta Festa Major 2023 comptarà també amb el Punt Lila i Multicolor, que muntarà l’Ajuntament de la Llagosta. Des d’aquest espai, s’informarà i se sensibilitzarà sobre la problemàtica de les conductes violentes per raó de sexe.

 • Una imatge de la jornada. La Llagosta celebra el Dia internacional de l’Orgull LGTBI+ 28/06/2023

  Avui, 28 de juny, és el Dia internacional de l’Orgull LGTBI+. La Llagosta se suma a aquesta jornada amb diverses accions preparades per l’Ajuntament. A les 9 del matí, una representació de l’Associació Juvenil contra l’LGTBIfòbia de la Llagosta ha hissat la bandera irisada en un dels pals de l’Ajuntament de la Llagosta. Poc després, aquesta mateixa entitat, acompanyada per la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Judith Robles, ha pintat un banc de la plaça dels Drets Humans amb els colors que identifiquen la lluita del col·lectiu LGTBI. A les 21 h, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb aquests mateixos colors.

 • Un dels tallers. Els tallers de sexualitat i afectivitat per a l’alumnat de Secundària, al Banc de Bones Pràctiques 30/05/2023

  La Fundació Carles Pi i Sunyer ha inclòs a l’edició d’enguany del Banc de Bones Pràctiques els tallers de sexualitat i afectivitat per a alumnat de quart d’ESO organitzats per l’Ajuntament de la Llagosta. Aquesta institució ha valorat que aquestes experiències representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.

 • Nit de les Dones Arriba la celebració de la Nit de les Dones de la nostra localitat 17/03/2023

  Més de 160 dones participaran aquest dissabte a la celebració de la Nit de les Dones. L’acte, organitzat per l’Ajuntament, es desenvoluparà al Centre Cultural a partir de les 20.30 h.

 • Un dels moments de l'acte. Es commemoren els 15 anys del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) 13/03/2023

  L'Ajuntament de la Llagosta ha commemorat els 15 anys del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) amb una taula rodona i la lectura d'uns poemes. L'activitat estava dins el programa del Dia Internacional de les Dones de la nostra localitat i s'ha celebrat avui dilluns a la sala polivalent de la segona planta de Can Pelegrí, precisament al costat d'on s'ubica l'Espai d'Igualtat del CIRD.

 • Logo 15 anys CIRD Celebració del 15è aniversari del Centre d'Informació i Recursos per a Dones 13/03/2023

  Avui es commemoren els 15 anys del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD). Aquesta tarda, a partir de les 19 h, tindrà lloc l’acte de celebració a l’Espai d’Igualtat, a la segona planta de Can Pelegrí.

 • Un dels moments de l'acte La Llagosta commemora el Dia Internacional de les Dones al Centre Cultural 07/03/2023

  El relat d’Ivan Bonache, de Mollet i de 44 anys, ha guanyat la 5a edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones. L’acte de lliurament dels premis als tres finalistes ha tingut lloc avui dimarts en l’acte institucional del 8M al Centre Cultural. El certamen, que enguany tenia com a temàtica la Nit de les Dones, ha estat organitzat per les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament, la Biblioteca de la Llagosta i l’entitat Resistència Literària.

 • La mostra Ja es pot veure l'exposició ‘Wangala, dona sahrauí, visions de resistència’ al Centre Cultural 02/03/2023

  El Centre Cultural ja ha inaugurat l’exposició Wangala, dona sahrauí, visions de resistència. La mostra, ubicada a l’espai de l’entrada, exposa diferents testimonis de dones sahrauís dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental. A més, intenta explicar quin és el paper de les dones en la lluita no violenta i com influeix el fet de ser dones.

 • El Ple aprova l’inici de la redacció del quart Pla d’igualtat de gènere 27/01/2023

  L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat durant el ple ordinari del mes de gener l’inici del procediment per a la redacció del quart Pla d’igualtat de gènere de la Llagosta. El document serà redactat amb el suport de la Diputació. L’anterior Pla d’igualtat va ser aprovat el 2015 i estava prorrogat. “El nou Pla està en la fase de diagnosi”, va explicar la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, que va afegir que “es comptarà amb la ciutadania” per tal que tothom que vulgui pugui fer les seves aportacions.

 • Un dels moments de l'acte. Concentració i minut de silenci de condemna per les víctimes de violència masclista i vicària del que va d’any 26/01/2023

  La Llagosta s’ha concentrat per condemnar les sis víctimes per violència masclista i una nena per violència vicària que s’han registrat en aquest inici d’any. L’acte, que s’ha celebrat d’avant l’edifici consistorial avui dijous a les set de la tarda, ha estat convocat per l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de tots els grups polítics municipals i una quarantena de persones que s’han apropat a la plaça d’Antoni Baqué.

 • Tallers de sexualitat i afectivitat Tallers de sexualitat i afectivitat per a alumnat de quart d’ESO de l’INS Marina 20/01/2023

  L’Ajuntament de la Llagosta organitza uns tallers per a l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Marina. L’activitat està dissenyada i impartida per les educadores de l’àrea municipal de Serveis Socials i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament.

 • Cartell del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones Obert el termini per presentar-se al Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones 04/01/2023

  Les regidories d’Igualtat i Cultura de l’Ajuntament, la Biblioteca de la Llagosta i l’entitat Resistència Literària han convocat la cinquena edició del Concurs de Microrelats del Dia Internacional de les Dones, que s’esdevé el 8 de març. El període d’entrega dels treballs, en castellà o en català, tindrà com a data màxima el 25 de febrer i es pot fer a la Biblioteca -ubicada a la primera planta de Can Pelegrí- o per correu electrònic a b.llagosta@diba.cat.

 • Activitats pel Dia Internacional per eliminar les violències masclistes 09/11/2022

  L’Ajuntament ha preparat diferents actes per commemorar el Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes. La programació porta per lema Prou violències masclistes. La Regidoria d’Igualtat instal·larà als dos instituts de la nostra localitat un punt lila, un espai informatiu de prevenció i sensibilització de les violències masclistes. Ahir va estar a l’Institut Marina i, el dia 15, a la Balmes.

Darrera actualització: 25.01.2021 | 12:53
Darrera actualització: 25.01.2021 | 12:53