Quatre dies per gaudir de la Festa Major de la Llagosta

Dijous, 7 de setembre de 2017 a les 00:00

Tot està preparat per tal que demà comenci la Festa Major de la Llagosta de 2017. Seran quatre dies de celebració amb moltes actvitats. L’Agrupación Cultural Galega Alborada serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la celebració amb el pregó.

Demà divendres, es faran públics els noms de la Pubilleta i de l’Hereu de la Llagosta. A les 20 hores, començarà la cercavila, que inclourà la primera prova de l’Engreskada amb els Saltats i els Volats com a protagonistes. Després del pregó, la plaça d’Antoni Baqué acollirà un espectacle d’humor amb Justo Gómez. Aquesta primera nit de Festa Major també portarà el Corre-tasques, els concerts a la Markesina del Parc Popular, música disco a l’Espai de concerts, la Rotonda Murga i el primer ball de nit al carrer de l’Estació amb Swing Latino.

Dissabte, la Murga oferirà la paella popular. L’Agrupació Sardanista organitzarà una ballada de sardanes i la Room muntarà un festival a la plaça d’Antoni Baqué. Les Llagostes de l’Avern protagonitzaran el Correfoc. Els Volats muntaran un espectacle de ball, mentre que la plaça d’Antoni Baqué acollirà un concert del grup Sevillania i un altre de Requie­bros. Més tard, hi haurà els concerts al costat del Centre Cultural amb Versión Imposi­b­l­e, entre d’altres. També hi haurà disco mòbil al Parc Popular i ball de nit al carrer de l’Estació amb la sangriada dels Sagrinaris.

Diumenge, es podrà gaudir del concurs de truites, de la Murga, i del de pintxos, dels Saltats, així com dels concerts de la Markesina i de l’Espai de Concerts del Centre Cultural.

Finalment, dilluns, hi haurà el Ral·li fotogràfic, l’Homenatge a Catalunya i l’Homenatge a la Gent Gran. La Festa Major acabarà amb el Castell de Focs, el veredicte de l’Engreskada i l’espectacle protagonitzat per Agustín Jiménez i Luis Larrodera.

Les activitats permanents

La programació de la Festa Major de 2017 contempla dues activitats permanents. Una d’elles és la catorzena edició de l’Exposició Intergenacional d’Art. És una mostra organitzada per diversos artistes de la Llagosta de diferents edats, entre els quals hi ha els alumnes d’Art del Casal d’Avis. L’exposició, que compta amb la col·laboració de Susana Iglesias, serà inaugurada divendres a les 19.30 hores a Can Pelegrí i podrà ser visitada fins al 23 de de setembre.

L’altra activitat permanent és el dissetè Concurs Estatal de Fotografia, que organitza el Foto-Club la Llagosta. Avui dijous, es lliuraran els premis als guanyadors del certamen. Amb les obres participants es muntarà una exposició al Centre Cultural del 12 de setembre al 15 d’octubre.

Els actes esportius

Diferents entitats esportives locals han preparat activitats per desenvolupar durant la Festa Major. El Club Patí la Llagosta organitzarà dissabte a les 12.30 hores un festival de patinatge artístic al pati de l'Escola Joan Maragall.

També dissabte, de les 9 a a les 13 hores i de les 15.30 a a les 21.30 hores, l’Handbol Club Vallag farà la tercera edició del Torneig Mero Alonso al Poliesportiu Antonio García Robledo. A les 9 hores començarà la categoria aleví; a les 10.30 h, l'infantil; a les 18, la juvenil; i a les 20.30 h, el partit del sènior masculí contra l'Handbol Rubí, que milita a la Tercera Catalana.

El Fútbol Sala Unión Llagostense se sumarà a la Festa Major amb la celebració de diversos partits al CEM El Turó. Dissabte, a partir de les 11 hores, l'infantil B jugarà el seu partit contra un equip que encara està per confirmar; a les 12 h, l'infantil A rebrà l'Escola Grèvol; a les 13 h, el cadet, l'Escola Grèvol; a les 15.45 h, el sènior B, el Padre Damián Sagrados Corazones B; a les 16.45 h, el juvenil, el Banús; i a les 17.45 h, el sènior A, el Padre Damián Sagrados Corazones A.

En futbol, el Club Deportivo Viejas Glorias jugarà contra la Creueta de Santa Perpètua de Mogoda el seu Trofeu de Festa Major a les 18 hores al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert.

Diumenge, l’Escola Club Okinawa Team farà demostracions d’arts marcials a partir de les 11.30 hores a la plaça d’Antoni Baqué.

La darrera activitat esportiva prevista a la programació la protagonitzarà el Club Judo-Karate la Llagosta. Dilluns, a les 18 hores, aquesta entitat farà una exhibició de karate i judo a la plaça d’Antoni Baqué.

 

 

Darrera actualització: 07.09.2017 | 11:20